Az árnyékban kerestek menedéket a nézők a tűző nap ellen tegnap a Kaposvári Vízilabda Klub mecsén. A házigazda együttes a Budapest Honvéd ellen kezdte meg a BENU Magyar Kupa csoportkörét. A fekete sapkás KVK remekül kezdett, Nikola Giga és a nyáron igazolt Biros Barnabás góljaival 3-1-re elhúzott. A Honvéd azonban még az első negyedben fordított, és onnantól kezdve a Kaposvár már legfeljebb csak egy-két gólra tudta megközelíteni ellenfelét. A Honvéd végül 16-11-re nyert, a kaposváriak közül Biros Barnabás volt a legeredményesebb öt góllal.

Fotó: kapospolo.hu
Fotó: kapospolo.hu

"Először is szeretnék gratulálni a Honvédnak, mert nagyon jól játszottak. 16 gólt kaptunk, ez borzasztóan sok, nem ilyen bemutatkozásra vágytam, nem így terveztem. Most ezen túl kell lendülni, a hátralévő két mérkőzést úgy kell felhasználni, hogy a szerdai mérkőzésre már élesek legyünk, sokkal jobban, mint amin most voltunk." - mondta el a mérkőzést követően Surányi László, a ,Kaposvári VK vezetőedzője.

A KVK és Honvéd szerdán a bajnokságban is egymás ellen játssza majd első meccsét, így ez a kupacsata ebből a szempontból is érdekes volt. A KVK csoportjában a Honvéd mellett a Vasas és a Szeged szerepelt, a négyesből pedig csak az első helyezett juthatott tovább a legjobb nyolc közé. A folytatásban egészen érdekes eredmények születtek. A Vasas mindhárom meccsén döntetlent játszott, a KVK pedig előbb legyőzte a Szegedet, majd ikszelt az angyalföldiekkel. A döntetlent Ifj. Berta József utolsó másodperces góljával sikerült elérni.

Berta József 1 másodperccel a vége előtt egyenlített a Vasas ellen!

Uploaded by Kaposvár Waterpolo on 2019-09-02.

A csoportelsőséget és ezzel a negyeddöntőbe jutást a Honvéd harcolta ki, két győzelemmel és egy döntetlennel.

Címkék: vízilabda, kvk, kupa, sport