Óriási bravúr kapujában áll a Rákóczi NB II-es labdarúgócsapata, hiszen a bajnokság vége előtt egy fordulóval kiharcolhatja az NB I-be jutást.

A kaposváriak az egész szezon alatt meggyőző teljesítményt nyújtott, újoncként szárnyalt a másodosztályban, ez a szárnyalás pedig egészen az élvonal kapujáig repítette a labdarúgókat.

Már csak az a kérdés, hogy ezen a kapun mikor mennek át. Erre több forgatókönyv is létezik, azonban a legegyszerűbb az, hogy Dorogon pontot kell szerezni!

– Tisztában vagyunk a következő mérkőzés jelentőségével és mindent megteszünk majd azért, hogy egy osztállyal feljebb tudjunk lépni – nyilatkozta Waltner Róbert, a somogyiak vezetőedzője. – Ha megnéznénk a játékosok piaci értékét, biztos, hogy nem lennénk az első ötben, az infrastruktúra alapján pedig a középmezőny elejéhez tartoznánk, de ezek ellenére a csapat kiharcolta ezt az óriási lehetőséget. Ha más is belelátna a mindennapi munkánkba, akkor még jobban értékelné az eddig elért 68 pontot, függetlenül attól, hogy feljutunk, vagy sem.

Nem lesz egyszerű a következő mérkőzés sem, hiszen a bányászvárosiak ősszel is bizonyították, hogy jól szervezett, küzdeni tudó csapatuk van. A kaposvári találkozó ugyanis igen változatosra sikerült. Előbb a dorogiak szereztek vezetést, majd Beliczky Gergő és Hegedűs Dávid góljaival fordított a Rákóczi, de a hajrában mégis pontot mentettek a Komárom-Esztergom megyeiek.

Természetesen a szurkolók is készülnek a találkozóra, hiszen a Kaposvári Rákóczi Baráti Köre ingyenes buszt is indít Dorogra, hogy minél többen bíztassák labdarúgóinkat.

Címkék: dorog, nb2, kaposvári rákóczi, sport, labdarúgás