Egy remek Berta - Tóth összjáték után szerezte meg a vezetést a Kaposvár a Tatabánya elleni OB I-es bajnokin, majd a két kapus, Nemes Balázs és Barabás Botond jelentkezett egy-egy remek védéssel - kezdi meccsösszefoglalóját a klub honlapja. Kettő perccel a negyed vége előtt Nikola Giga lőtt egy hatalmas gólt, amire Kalanovics Balázs válaszolt a vendégektől.

A 2-1-es első negyed után Juhász-Szelei Norbert góljával folytatódott a mérkőzés, majd Tóth Kristóf fordult le az őrzőjéről és lőtt a vendégek hálójába. Kalanovics Balázs használt ki egy emberelőnyt a másik oldalon, Vindisch Ferenc viszont a kapufát lőtte telibe válaszként. A félidő vége előtt még Nemes mutatott be egy újabb bravúrt, így 4-2-es kaposvári vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A második negyedben megsérült Tóth Kristóf helyére érkező Varga Zsolt találatai vezették fel a második játékrészt, a két gól között Hoppál Gergely szépített büntetőből. Máthé Balázs lőtt gólt centerből, így megint „csak” kettővel vezetett a KVK. Kalanovics Balázs növelte tovább a találatai számát, egy újabb tatabányai lövés után pedig már 6-6 állt az eredményjelzőn. Ezúttal Kolozsi Marcell volt eredményes. Nem sokkal később a vezetést is átvették a vendégek. Az ifjabb Berta Józsefnél befújt támadó hiba után Zantleintner Tamás tanítványai támadhattak, Kalanovics Balázs pedig ezúttal sem hibázott. Kuncz Tamás ráadásul kettőre növelte a Tatabánya előnyét, így 6-2-re nyerték a vendégek a negyedet.

Az utolsó felvonásra Krémer Balázs érkezett a kaposvári kapuba. A játékrész elején azonban inkább Barabás Botondnak akadt több dolga, igaz Lukács Ábel megúszásánál már ő is tehetetlen volt. A folytatásban őrizte egygólos előnyét a Tatabánya, másfél perccel a vége előtt viszont Kalanovics ismét betalált, amivel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa. A lefújás előtt még Varga Zsolt lőtt egy szépségdíjas találatot, így a vendégek végül 9-8-ra nyertek Kaposváron.

A somogyiak így a 8. helyen zártak a B-csoportban, és várhatják az egy hét múlva rajtoló alsóházi rájátszást.

Kaposvári VK - Tatabánya

Uploaded by KaposPont on 2019-02-22.

Címkék: ob1, tatabánya, kaposvári vk, élő, sport