Bogdan Tanase irányításával jelenleg tizennégy játékos edz a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában. Mindenképpen örömteli hír, hogy már a csapattal edz Gergye Roland is, sőt játékra jelentkezett Németh Szabolcs is.

A keretben a Fino rekordbajnok együttesének négy játékosa, Nagy József, Keen Cameron, Pápai Péter és Bozóki Bence is helyet kapott.

A korábbi csapatkapitány az Európa Liga alatt a csapatvezetői tisztséget látta el, most azonban ő maga is edzésszerelést húzott.

„Bogdan, aki az előző idényben az edzőm volt, azt szerette volna, ha most játékosként is számíthat rám. Sokat nem kellett győzködnie, elvállaltam a dolgot, de mivel én csapatvezetőként lettem szerződtetve, még szükség van a legfelsőbb vezetés jóváhagyására is” – mondta el kérdésünkre az ősztől a bajnok Kazincbarcikában játszó Németh Szabolcs.

Az első edzés mindenesetre remek hangulatban zajlott az NKE edzőcsarnokában, ahol alkarteniszben előbb a Gergye Roland vezette fiataloknak ment jobban, amikor azonban háromszettes mérkőzésre került a sor, akkor a rutinosabbak összekapták magukat és fordítottak. Az edzés második felében pedig labdamenetenként cserélve páros – gyakorlatilag strandröplabdáztak a teremben – meccseket vívtak egymással a játékosok, ahol aztán időnként alaposan sikerült megtréfálni az ellenfeleket egy-egy rövidebb, vagy hosszabb labdával. A legnagyobb derültségre azonban az adott okot, amikor az egyik fiatalnak háromszor egymás után is a háló alatt sikerült szerválnia. De azért mindenki nyugodjon meg, nem ez volt a jellemző, sokkal inkább a fifikás megoldások domináltak.

„Az Európa Liga arra mindenképpen jó volt, hogy kialakult egy mag, ami fix, és amire már lehet építeni – mondta el a délelőtti rövidebb tréning után Bogdan Tanase. – Ehhez csatlakozott most két rutinos nyitásfogadó ütő Gergye Roli és Németh Szabi személyében. A mostani tizennégy fős kerethez a későbbiekben csatlakozhat még egy-két játékos, így Szabó Dávid is, de csak akkor, ha teljesen felépülnek sérülésükből. De nagyjából ezzel a csapattal vágunk majd neki az augusztusi selejtezőknek, ahol a cél nem változott: ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra!”

A csapat napi két edzéssel készül az NKE sportcsarnokában az augusztus 15-i Macedónia elleni Eb-selejtező rajtra. A tervek szerint augusztus elején Tunéziával és Szlovákiával is játszanak majd edzőmérkőzést az Eb-felkészülés jegyében. 

A selejtezőkre készülő keretet a következő játékosok alkotják: Blázsovics Péter (ütő), Bozóki Bence (ütő), Dávid Csanád (ütő), Deák Márk (liberó), Flachner Dániel (center), Gebhardt Norbert (ütő), Gergye Roland (ütő), Kaszap Tamás (feladó), Keen Cameron (feladó), Nagy József (center), Németh Szabolcs (ütő), Pádár Krisztián (átló), Pápai Péter (liberó), Szabó Alpár (center). Szövetségi kapitány: Bogdan Tanase, másodedző: Dávid Zoltán.

(forrás: hunvolley.hu)

Címkék: válogatott, férfi, fino kaposvár, röplabda, sport