Nem kezdődött jól a középszakasz a Kaposvári KK számára. Az együttes a Pécs elleni idegenbeli rangadón úgy szenvedett vereséget, hogy az első félidőben 20 ponttal is vezetett. A Kaposvár így hátrányban van a rájátszásért vívott harcban, hiszen a csapat a kilencedik helyen áll.

A nyolcadik Paks egy, míg a hetedik Pécs két győzelemmel többet számlál náluk. Hogy faragjon hátrányán az együttes, ahhoz a következő, Paks elleni meccset mindenképp hoznia kellene.

A KKK nem is olyan rég hazai pályán meg tudta verni a ASE csapatát, Ivosev utolsó másodperces kosarával. Tóth Péter szerint ahhoz, hogy ismét ők örülhessenek, támadásban jöbban kell teljesíteniük.

- Akkor nagyon jól védekeztünk, inkább a támadójátékkal voltak problémáink. Azt a védekezést holnap is megpróbáljuk, támadásban pedig többre lesz szükség - tette hozzá Tóth Péter.

A márciusi mérkőzés óta a Paks edzőt váltott. A csapat irányítását a már sokszor beugró Schmidt Béla vette át Teo Cizmictől. Baki Gergely, a KKK játékosa korábban dolgozott együtt a szakemberrel, amikor Pakson játszott. Szerinte a szezon ezen szakaszában nagy változásokat nem fog eszközölni a tréner.

- Apróbb finomítások biztos, hogy benne lesznek a játékukban. Megpróbálunk felkészülni belőlük az előző mérkőzés alapján. Igazából a játékosok egyéni képességeire kell koncentrálnunk jobban, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég - válaszolta Baki Gergely.

A KKK-nál Chris Dunn továbbra sem játszhat, de a hazaiak bíznak benne, hogy szűk kerettel is tudnak nyerni a rangadón, ahogy arra korábban már volt példa pár alkalommal. A szerda esti KKK - Paks mérkőzés 18 órakor kezdődik majd. A találkozót ezútal is élőben közvetítjük majd a kapos.hu-n.

Címkék: atomerőmű, kosárlabda, nb1/a, kaposvári kk, sport