A rangos viadalon a RÖAK KÉK elnevezésű együttes egészen a döntőig menetet, és ott csak a házigazda tudta megűllítani. Ékes Erika tanítványai végig jól küzdöttek, és biztató teljesítményt nyújtottak az egész szezont átfogó sorozat elején.

A RÖAK SÁRGA elnevezésű alakulat az ötödik helyen fejezte be a küzdelmeket. A kaposvári mini korosztály a hétvégén három csapattal képviselteti magát a tatabányai tornán.

Ékes Erika edző beszámolója:

Első meccsünket a Szolnok csapatával játszottuk az első meccsünk, kicsit álmosan kezdtünk, fokozatosan lendültünk játékba. Az első 2 megnyert szett után mindenki játéklehetőséget kapott.

Eredmény: 2-1 (52-69)

A második mérkőzésünkön a tavalyi bajnok (idén is esélyes) Delta RSE csapatával játszottuk. Az első szettben megilletődötten kezdtünk, mire a lányok összekapták magukat, addigra 10 pontos előnyhöz jutott az ellenfél, amit a szett végén nyújtott jó játékkal már nem sikerült behozni. A második szettben a kötelező sorcsere következett, melyben az addig magabiztos Deltát a ravasz és rendkívül okos megoldásokkal sikerült elbizonytalanítani, és az egyenlítést kiharcolni a László Tamara, Niklai Jázmin, Takács Annamária, Németh Mercédesz négyesnek. A mindent eldöntő harmadik játszmában ott folytatta az első sorunk (Fodor Zoé, Péterfai Jázmin, Tóth Sára, Imreh Dorka+ csereként beálló László Tamara) Tóth Sára vezényletével ahol a másik csapat abbahagyta, így több mint 1 órás küzdelemben 2-1 arányban győzedelmeskedtünk.

röak mini

Eredmény: 2-1 (70-62)

A csoportmérkőzések utolsó meccse az UTE 2 csapata ellen ismét a másod-harmadvonal kapott lehetőséget a bizonyításra, olyan játékosoknak is adtam lehetőséget játszani, akik eddig versenyeken nem vagy alig szerepeltek. Ügyes játékkal nyertük ezt a mérkőzést is.

Ezzel a három győzelemmel lettünk csoportelsők, keresztjátékban az UTE 1 csapatával találkoztunk. Itt az első szettben szoros csatában maradtunk alul, majd ismét jött a Delta ellen is remeklő második sor (László Tamara, Niklai Jázmin, Takács Annamária, Németh Mercédesz) és megmutatta, hogy kicsi a bors, de erős J Ismét az ő lelkes szép játékuk hozta meg a második szett sikerét, majd ezzel a lendülettel játszottak tovább a másik csapat tagjai is a harmadik szettben és sikerül győzedelmeskedni 2-1 arányban.

A döntőben a Delta RSE csapatával találkoztunk, ahol sajnos már kijött a fáradtság a lányokon, sima 2-0 arányú vereséget szenvedtünk.

Az elvégzett munkának látszik az eredménye, még az állóképességre rá kell még gyúrnunk, de az, hogy a szezon elején már sikerült a tavalyi élcsapatokkal felvenni a harcot és partiban vagyunk ez mindenképp bíztató. Amiben jelentős javulást látok a lányokban az a csapatmunka, sánc és a nyitás.

A csapat tagja voltak:
Berdár Hanna, Tóth Sára, Fodor Zoé, Honfi Katalin Mária, Imreh Dorka, Varga Kitti, László Tamara, Németh Mercédesz, Niklai Jázmin, Péterfai Jázmin, Rajnai Zsófia, Takács Annamária

Végeredmény:

1.      Delta
2.      Kaposvári Röplabda Akadémia KÉK
3.      UTE
4.      BVSC
5.      Szolnok
6.      Kaposvári Röplabda Akadémia Sárga
7.      UTE 2
8.      Szombathely

Címkék: mini, Érd, röak, bajnokság, sport