A kaposvári ifjúsági és sportbizottság keddi ülésén elsőként a somogyi megyeszékhely élcsapatainak felkészülése került terítékre. Majd a Kapos Dynamic SE szinkronúszóié volt a terep. Az egyesület beszámolójából kiderült, hogy kicsik és nagyon egyaránt érdeklődnek a sportág iránt, akiknek igyekeznek megfelelő körülményeket biztosítani.

"Egyre nagyobb az érdeklődés. Jelenleg is nyolcvan sportolónk van és a minap hívtak fel a kiöregedett, felnőtt szinkronúszók, akik elkerültek a városból, hogy valamilyen formában ők is újra szeretnék kezdeni és húz a szívük vissza a sportághoz. Azt gondolom, hogy ezekért a gyerekekért, ezekért a tehetséges, lelkes gyerekekért igyekszünk mindent megtenni, hogy a körülmények is viszonylag optimálisak legyenek" - mondta Kárpáti Anikó, a Kapos Dynamic SE elnöke.

A Kapos Dynamic SE számára külön öröm lehet, hogy 2017 év tavaszán Kaposváron rendezik a gyermek és junior országos bajnokságot. A sikeres szerepléshez viszont több edzéslehetőségre lenne szükségük.

"Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy nem tudjuk már tovább feszíteni a kereteinket. Nagyon nagy szükségünk lenne vízfelületre. Nagyon-nagy próbák előtt állunk, az országos úszószövetség, elismerve az elmúlt évek munkáit, 2017 tavaszán nálunk tervezi megrendezni az országos bajnokságot gyermek és junior kategóriában, azt gondolom, hogy ez hatalmas kihívás lesz" - tette hozzá Kárpáti Anikó

Az ifjúsági és sportbizottság elnöke elmondta: az infrastruktúrális problémák megoldását nagyban segítheti a tervezett 10 pályás versenyuszoda megépülése.

"A sportág vonatkozásában szintén egy nagyon örömteli információ, hogy minden jel szerint Kaposváron kerül megrendezésre a szinkornúszó ob, illetve szintén örömtelinek mutatkozik az, hogy a vizes sportágak egyik legnagyobb kihívását jelentő, vízfelületi problémát is, hogy ha szerencsénk van akkor a Modern Városok keretében megépülő új uszoda megfogja oldani" - válaszolta dr. Pintér Rómeó, az Ifjúsági- és Sportbizottság elnöke.

A sportbizottság soros ülésén emellett elfogadták a szervezet első féléves költségvetését. Dér Tamás alpolgármester pedig hozzá tette, hogy a tervek szerint haladnak Kaposvár sportberuházásai.

A sportcsarnok és az uszoda tervei már elkészültek. Az RG és az asztalitenisz csarnok pedig szintén megújulhat, amennyiben sikerül pályázati forrásokat találni.

Címkék: kapos dynamic se, sportbizottság, szinkronúszás, helyzet, szeptember, kaposvár