Nem akármire vállalkozott a maréknyi társaság: Siófoktól indulva az egész Déldunántúl bebarangolják a Somogy Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében.

- Tulajdonképpen az országban több ilyen vándorlást is rendeztek már, az országos kék túra mentén. Ez utóbbi érintette egyébként négy éve Somogy megyét is. Nekünk viszont van ez a dél-dunántúli 320 kilométeres piros túránk, amit úgy gondoltunk, hogy elég hosszú szakasz. Most 16 napra osztottuk el ezt a szakaszt, és egy 16 napos vándorlás keretében járjuk végig ezt az útvonalat - mondta a Somogy Megyei Természetbarát Szövetség elnöke, Balázs László.

Kaposvár pedig épp a féltávja ennek a vándorlásnak. Az utóbbi napokban sokszor szezélyes volt az időjárás, az eddig eltelt napokban azonban a túrázókat kegyeikbe fogadták az égiek.

A hosszú vándorlásnak egy kipróbált társaság vágott neki, hozzájuk viszont bárki csatlakozhatott, aki hallott a felhívásról. Akadtak például olyanok is, akik a másik irányból indulva, korábban elkezdték végiggyalogolni a piros útvonalat, majd később becsatlakoztak a somogyi természetbarátokhoz.

A túra útvonala keresztül vezetett a Desedán is, a látogató központnál pedig Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere köszöntötte a husszú útra vállalkozókat.

A természetjárók a Desedáról Kaposvár belvárosa felé vették az irányt, ahol megpihentek egy éjszakára, hogy másnap reggel frissen, kipihenve tovább folytassák a táv második felét.

Címkék: gyaloglás, deseda, túra, sport