Mivel az ausztriai síterepeken még mindig rendkívül kevés és versenyzéshez alkalmas hóval rendelkező síterep volt januárban, ezért a Magyar Sí Szövetség úgy döntött, hogy a hóbiztos bulgáriai síterepekre helyezi át a versenyzők felkészülését. Pamporovo és Borovets szolgáltak helyszínül a felkészülésnek és az azt követő FIS pontszerző versenyeknek is.

A felkészülésben részt vett Csima Laura, a Team Kaposvár sportolója is, aki a Csík Ferenc Olimpiai Támogatási Programnak köszönhetően ebben az évben 120 napot tölthet havon. A felkészülés kiválóan sikerült, amit mi sem bizonyít jobban, annál, hogy Csima a Borovetsben rendezet FIS pontszerző futamon óriásműlesiklásban az ötödik helyen végzett a harminc fős mezőnyben.

Különösen a második futamban sízett jól, ahol a rendkívül hosszú (közel másfél perces) pályán kiváló állóképességének köszönhetően több riválisát is sikerült megelőznie. Nem csak a helyezés de a megszerzett 123 FIS pont is nagyon ígéretes az olimpiai kvalifikációt megelőző évben.

Csima ennek az eredménynek köszönhetően kvalifikálta magát a február végén Szocsiban megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokságra, ahol az óriásműlesiklás mellett műlesiklásban is rajthoz állhat majd.

Címkék: alpesi, Csima Laura, , sport