A Nyíregyházán aratott fontos győzelme után szombaton hazai pályán játszik a Kaposvári KK. A somogyiak a bajnokság élmezőnyéhez tartozó Zalaegerszeget fogadják. Az újabb győzelem megszerzése nem tűnik egyszerű feladatnak, de Kmézics Zoranék bíznak a hazai pálya előnyében. A ZTE-nek ugyanis öt-hat olyan játékosa is van, akik simán képesek húsz pont körüli teljesítményre.

A KKK ugyanakkor biztosan nem számíthat majd Horváth Mártonra, akire porckorongsérv miatt 2-3 hetes pihenő vár. Ráadásul mellette a héten többen is kidőltek a sorból. Marko Spica combsérülés, néhányan pedig - így a légiós próbajátékát töltő Jazvoin is - betegség miatt hagytak ki edzéseket.

Az utóbbi időben rendre a kezdőben helyet kapó Baki Gergely számára több lesz egy egyszerű mérkőzésnél a ZTE elleni csata. A 29. életévét a napokban betöltő bedobó zalaegerszegi születésű. Baki volt csapattársaitól és zalaegerszegi barátaitól a héten rengeteg üzenetet kapott, amelyek nem csupán születésnapi gratulációkat tartalmaztak.

A hírek szerint több mint száz zalai szurkóló érkezik Kaposvárra, hogy buzdítsák csapatukat. Mivel a verseny- és biztonsági szabályzat előírja, hogy a házigazda a csarnok 15 százalékát a vendég szurkolók számára fenttartsa, a KKK vezetősége várhatóan a vendég szektor melletti G szektort is a zalaegerszegi szurkolók részére bocsájta. A klub ezért arra kéri azokat a szurkolókat, akik általában a G szektorban szoktak helyet foglalni, hogy ezúttal máshova üljenek, a G szektor bérletesei számára pedig az E szektorban biztosítanak helyet.

Címkék: sportcsarnok, zte, rangadó, KKK, kosárlabda