Már a rajt előtt nagy volt az érdeklődés a Kaposvári Sportközpont Kupa iránt, amelyre főként a teremtájfutást kedvelő fiatalokat várták a szervezők.

- Hagyományosan, már 8-10 éve rendezünk teremtájfutó versenyeket Kaposváron különböző helyszíneken és most első alkalommal, a város segítségével a Városi Sportcsarnokba hoztuk ezt a rendezvényt. A térképen bejelölt tájékozódási pontokat kell megtalálni, a megfelelő sorrendben. A sportcsarnoknak és a galériának a térképét készítettük el ehhez a versenyhez és ide vártuk az érdeklődő gyerekeket - mondta ifj. dr. Pavlovics György, a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület elnöke.

A helyszín tehát újnak számított, a pálya felépítése viszont elviekben nem okozhatott problémát a gyakorlott versenyzőknek.

- Több korcsoport van kialakítva a kiírásban. A kisebbeknek egyszerűbb pályákat igyekeztünk kitűzni, a nagyobbak és a felnőttek már a galérián is bonyolultabb feladatokat oldanak meg. A sporcsarnokban található berendezési tárgyakkal, illetve támogatóink révén különböző tárgyakat hoztunk ide a csarnokba - tette hozzá főszervező.

Ami pedig a verseny végeredményét illeti: a 14 év alattiak között Müller Júlia és Müller István végeztek az élen, míg az eggyel idősebbek kategóriájában Darabos Dominik és Müller Olga örülhetett aranyéremnek. A legidősebbek versenyében Schmal Kinga és Kovács Ferenc állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a nyílt kisérős kategóriában pedig a Fodor Mihály - Fodor Péter páros végzett az élen.

Címkék: teremtájfutás, sportcsarnok, Kaposvár