Maroknyi lelkes futó állt rajthoz a hétvégén Zöldpont Életmódklub Tavaszi Futópróbáján.

Azok, akik elindultak a közel húsz éves hagyománnyal bíró eseményen, idén második alkalommal teljesíthették a Desedát megkerülő fél maratoni távot. Jellemzően az indulók közül ebben az évben is ők voltak kevesebben: a 21 kilométeres táv jó erőnlétet és megfelelő felkészültséget igényel.

Legtöbben a kellemes hétvégi kocogásnak beillő hét kilométeres távot választották. Ők a Zaranyi úton lévő Jégcsarnok és a Deseda közt vezető kerékpárúton kocogtak egy jót.

Számukra is és a közepes táv egyéni indulóinak is tartogattak meglepetést a Szervezők, hiszen minden célba ért próbázó az elismerésre érdemes sportteljesítményen túl kis ajándékkal térhetett haza.

Az iskolai csoportok közül a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium válogatott csapata mozgósította a legtöbb futót az Építők Atlétikai Club és a Berzsenyi Dániel Tagiskola mellett.

A zöldpontosok legközelebb a május 9-i Katica Tanya Tavaszi Kerékpártúra alkalmával, a Gárdonyi Géza Tagiskolánál várják a szabadidejüket hasznosan elölteni vágyókat a 20, 40 és 80 kilométeres túratávok egyikére.

Címkék: próba, zöldpont, fut, Deseda, sport