A mára már hagyománnyá vált eseményt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Kataszrófavédelmi Sportegyesület közösen rendezte meg. Az idei viadalnak volt egy különlegessége is, hiszen a rendezvény az évek során úgy kinőtte magát, hogy a téli sportok kedvelői most már több program közül is válogathattak.
Ezúttal tizenkét megyéből közel százan regisztráltak. A napot szabad síeléssel indíthatták a résztvevők és hozzátartozók, hiszen a rendezvény a családokról is szólt.

A sportnapon próbára tehették magukat azok, akik meg akarták tapasztalni a sífutás, a sítájfutás és a biatlon nem mindennapi élményét. Azok pedig, akik úgy érkeztek, hogy nem tudnak sem síelni, sem pedig snowboardozni, kicsit komfortosabb körülmények között, egy szimulátor segítségével tehették próbára magukat.


Fotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKIFotók: Heves MKI
Fotók: Heves MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A délelőtti bemelegítést és a megnyitót követően kezdetét vette a tűzoltók sí- és snowboard versenye. A jelentkezőknek négy kategóriában volt lehetőségük indulni: a férfi 35 év alatti és feletti, a női sí, és a férfi snowboard kategóriában. A megmérettetés végén kiderült az is, hogy a tűzoltók nemcsak az oltáshoz, hanem a síeléshez is értenek.

Női kategóriában a siófoki Szipola Éva állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A 35 év alatti férfiak között a kaposvári Vajda László az ötödik helyen végzett, míg a 35 év felettiek között Szabó Gyula is szép eredményt ért el.

Címkék: lánglovag, szimulátor, snowboard, , katasztrófa, tűzoltó, sport