A Katolikus gimnázium tornaterme adott othont az országos gyermek kosárlabda kupa negyedik fordulójának, és a hatos régió "F" csoportjának mérkőzéseit rendezték ezen a pályán. A három csapat részvételével megrendezett kaposvári fordulóban egy pécsi, illetve két helyi csapat játszott egymással. A KASI Delfinek/B csapata ugyan létszámgondokkal küzdött, de ettől függetlenül is győzelmi reményekkel lépett pályára.

- Néhány gyermeket kértünk kölcsön a másik csapatból, mert nagyon kevesen vagyunk, egyelőre. Úgyhogy várunk, ha valaki esetleg hallja valaki ezt a riportot és van kedve kosarazni, én 12 éves fiúkat várunk szívesen, hogy ha ügyesek, és vállalkozóak, akkor jöhetnek hozzánk játszani. Mire számítunk? Mindig győzni szeretnénk, és arra számítunk, hogy a legjobbat nyújtsuk, amit tudunk, de majd meglátjuk, hogy mi lesz a végén - mondta Olsovszky Otília, a KASI Delfinek B csapatának edzője.

A Mágusok csapata eddig remekül vette az akadályokat a kupában, és igyekeztek ezen a napon is a legjobbat kihozni magukból.

- Ebben a korcsoportban egy fordulóval előtte, illetve két fordulóval később szálltunk be a bajnokságba. Az előző fordulóban mind a két mérkőzésünket megnyertük, ott két lánycsapat ellen játszottunk, most egy fiú csapattal, és a délután folyamán egy kislány csapattal fogunk játszani. Nagyon sokat dolgoztunk, hiszen ez a legfontosabb korcsoportunk, a kezdő, előkészítő csoport. Nagyon sokat dolgoztunk, készültünk erra a mérkőzésre. Mindenképpen győzelemt várok, remélem, hogy a második félidőben összeszedjük magunkat - válaszolta Körmendiné Hajdu Gyöngyi, a Mágusok Egyesület edzője.

Öröm volt látni, hogy ilyen fiatalon már ennyire szeretik ezt a sportágat a gyermekek, illetve azt, hogy már most ilyen nagy volt bennük a bizonyítási vágy.

- Két éve kosarazom, ez lesz a harmadik évem, és nagyon szeretek itt játsszani. Most kicsit fáradtak vagyunk, de hát felhozzuk remélhetőleg. Én úgy érzem, hogy nyerhetünk - tette hozzá Fonai Dorina, Mágusok Egyesületétől.

Érdemes hallgatni a fiatal hölgyek megérzéseire is. Fonai Dorinának igaza lett, és a két kaposvári csapat csatájából végül a Mágusok jött ki győztesen. A csoport harmadik csapata, a PVSK Vadmacskák II leány együttese nem zárt túl jó napot a somogyi megyeszékhelyen. Őket mind a Mágusoknak, mind pedig a KASI Delfineknek sikerült megverniük.

Címkék: kosár, gyermek, kaposvár, sport