Csak részsikerekre futotta a megyei kosárlabda élvonal legfiatalabb csapatától a tavalyi ezüstérmes Táncsics ellen. A Monok SE ifjú titánjai a 2. fordulóban már sokkal összeszedettebb játékot mutattak, mint korábban, de megszorítani ezúttal sem tudták ellenfelüket. A Táncsics már a félidőben 45-16-ra vezetett.

A Táncsics 50 ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél. A 87-37 arányú sikerből Heizer 18, Győr és Lomnici pedig 14-14 ponttal vette ki a részét. A győztes csapat tagjai idén is érmes szereplésben bíznak.

Persze, ehhez a vételytársaknak is lesz némi beleszólásuk. A Kaposvári KK utánpótlása a 2. fordulóban 75-68-ra verte a Somogyjádot, mutatva, hogy a folytatásban is komolyan számolni kell vele. A címvédő Tüskevár a Henger ellen hengerelt a 17 egységig jutó Fehér vezérletével, míg a Zrínyi Csabai és Begovácz vezérletével Tamásiban nyert 80-58-ra. A Tüskevár és a Zrínyi veretlenül vezetik a bajnokságot, míg a Táncsics a harmadik helyről várja a Kaposvári KK elleni szombati mérkőzést. A 3. forduló küzdelmei délelőtt 9 órakor kezdődnek a Táncsics gimnázium sportcsarnokában.

Címkék: táncsics, sportcsarnok, kosárlabda