Megszerezni az első győzelmet, vagy legalább egy pontot: ezzel a céllal futott ki a pályára a megyei élvonalban sereghajtó Nagyberki együttes a Berzence ellen a bajnokság 12. fordulójában. A házigazdák a mezőny legfiatalabb csapataként küzdenek hétről-hétre a pontvadászatban.

- Tényleg egy kiesési rangadóról beszélünk, az öltözőben elhangzott, hogy talán még pontot is tudunk szerezni, tudvalevő dolog, hogy teljes ificsapattal állunk ki, köszönhetően a múltnak, amit szeretnék majd egyszer kifejteni részletesebben, célunk, hogy pontot szerezzünk, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz. Fonyód ellen egy nagyon jó meccset játszottunk, 3-0-ra kaptunk. Jelen pillanatban van egy kis hibánk, két védőnk sérülés miatt nem tud játszani - mondta Zsalakovics László, az FC Nagyberki elnöke.

- Azt mondtam nekik, hogy mindenképp csak a győzelem az elfogadható eredmény számunkra, de arra is felhívtam a csapat figyelmét, hogy egyáltalán nem becsüljük le az ellenfelet, mivel csak úgy tudunk eredményesek lenne, ha tisztelettel adózunk az ellenfél iránt - tette hozzá Minor Levente, Berzence játékos-edzője.

A hazaiak első félidőben betalálhattak volna, gólt azonban csak a tabella 15. helyén álló Berzence szerzett, meglehetősen szerencsés körülmények között.

A vendégek a második félidőben kinyitották a gólcsapot és hét alkalommal is bevették a Nagyberki kapuját. Tóth és Talpas duplázott, rajtuk kívül Bozó, Pércsi, Csikós és Szőke is betalált. A Berzence sikerével megelőzte a Tabot, a Nagyberki pedig maradt az utolsó helyen.

A forduló rangadóján a listavezető Balatonlelle Galgóczi, Kanta és Kis góljaival 3-0-ra verte a Nagybajomot, a Balatoni Vasas pedig 4-2-re a Fonyód gárdáját, ezzel feljött a második helyre.

A legnagyobb meglepetést a Kiskorpád szolgáltatta a Balatonkeresztúr elleni 2-1-es győzelmével. A megyei élvonal csapatai a 13. fordulóval folytatják a küzdelmeket az előttünk álló hétvégén.

Címkék: nagyberki, rangadó, megye, foci, sport