Az amerikai futball 2004-ben indult hódító útjára Magyarországon, amelyet nem sokkal követett a sportág teremben játszott – úgynevezett Aréna-változata. A szabályok szinte teljesen megegyeznek a sportág nagy pályán játszott verziójával, kisebb eltérések persze akadnak a „zárt” térből adódóan.

- Nézőbb-barát, mint a nagypályás futball, ugye azért itt egy lelátó van, kisebb pályán összpontosul a játék, jobban rá lehet látni a játékra, nem olyan hosszú a mérkőzés, mint egy nagypályás mérkőzés, 2x10 percről beszélünk - Verbulecz László főszervező, Arany Rókák Kaposvár.

A West Bowl kupasorozaton dél- és nyugat-dunántúli csapatok vesznek részt. Az Arany Rókák mellett a Komló, a Pécs, a Veszprém és a Zalaegerszeg is elindult a sorozatban.

- Szerintem a kaposvári csapat nagyon erős, viszont ebben a mezőnyben azért nem könnyű teljesíteni, tehát igazából elég erős ellenfeleink vannak, amit tudunk, azt megteszünk - Gulyás Zsolt, Arany Rókák Kaposvár.

A West Bowl kupasorozat, szakítva az eddigi hagyományokkal, nem egy pár napos rövid torna, hanem egy egész téli szezont átölelő mérkőzéssorozat.

A kaposvári fordulót végül két győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárták az Arany Rókák. A veszprémiek veretlenül végeztek az élen, a második pedig a Zalaegerszeg lett.

Címkék: golden, fox, amerikai, foci, sportcsarnok