Igazi labdarúgó idő és remekül előkészített pálya fogadta a Nagyberkiben vendégeskedő ZTE csapatát. A vendégek tizenegyében helyet kapott a tavaly még Pakson futballozó Vayer Gábor, valamint az ex-Rákóczis Máté Péter is. Az első tíz perc helyzet nélkül telt el, a 13. minutumban viszont Grbic lövése megnyitotta a zalai gólcsapot. Az egerszegiek Bíró, Vayer valamint Grbic újabb találatának köszönhetően bő negyedóra elteltével már 4-0-ra vezettek.

Gáspár András tanítványai az ivószünet után rendezték soraikat, több helyzetet is kidolgoztak és a második félidőben már egyenrangú ellenfelei voltak Babatiéknak. Az 5-0-s végeredményt a 62. percben Vayer állította be.

- Szerintem egy nagyon szervezett és gyors, fegyelmezett csapat volt, kontrajátékból lőhettek volna gólt, de hát azért azt gondolom, hogy az osztálykülönbségnek ki kellett, hogy jöjjön, a csapat úgy állt a mérkőzéshez, ahogy kell, sérülés nélkül próbáltuk ezt megúszni, ezt a találkozót és mindenképpen tovább szerettünk volna jutni - Simon Antal vezetőedző, ZTE FC.

- Elég jó kis csapat ez a Nagyberki, mindig szeretek ide hazajönni, hiszen már nyolc éve Zalaegerszegen élek de hát azért én mindig itthon vagyok - Máté Péter, ZTE FC.

- Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert kultúráltan, jól futballoztunk. Megkértem őket, hogy amiket edzésen gyakoroltunk, azt próbáljuk meg éles mérkőzésen is, hiszen ha itt további gólokat kapunk, akkor sem történik semmi, viszont ilyen ellenfél ellen, ilyen erős ellenfél ellen, ha meg tudjuk csinálni és begyakoroljuk és lesz rá sebességünk, dinamikánk, akkor talán a megyei futballban is tudunk ebből építkezni a továbbiakban - Gáspár András vezetőedző, FC Nagyberki.

Az FC Nagyberki csapatára a hétvégén újabb nagy feladat vár. Ivuszáék szombaton 17 órakor a Balatonlelle otthonában kezdik meg szereplésüket a megyei első osztályban.

Címkék: labdarúgó, nagyberki, kupa, magyar, sport