Tévedés, hogy a gyengébbik nem képviselői közül mindegyik valóban gyenge. A Ring SC Kaposvár női ökölvívói hétről-hétre fejlődnek, és az utánpótáskorúak közül akad, aki már komoly nemzetközi sikert ért el. A keszthelyi Uniós Európa-bajnokságon a somogyi származású Nagy Bianka a dobogó tetejére állhatott, igaz, szegedi színekben. Banicz Vivien pedig kaposváriként aranyérmet szerzett súlycsoportjában,

- Felfigyeltek rá a tavalyi magyar bajnokságon, ott már egyből ezüstérmet szerzett, aztán kiharcolta a jogot a keszthelyi uniós Európa-bajnokságra, ott pedig nagyon ügyesen, koncentráltan bokszolt, fantasztikus volt - Vajmi Csaba vezetőedző, Ring SC Kaposvár.

A sportolóval ezek után hosszú távon számítanak a magyar válogatottban is, és ősszel utazhat az ifjúsági világbajnokságra. A keszthelyi siker után tehát nincs leállás, a világbajnokságra és a magyar bajnokságra is éremért utazik, és mivel egy fogadalmát már teljesítette, jó esély van erre is.  

- Hát sajnos nem kaptam lehetőséget a másik élsportban, és mivel nagypapám régen nagy bokszrajongó volt, megpróbálkoztam ezzel, és megígértem neki, hogy egyszer még Európa-bajnoki címet szerzek. Most, hogy ez sikerült, örülök, de ettől már vérszemet kaptam - Banicz Vivien, Ring SC Kaposvár

A motiváció tehát megvan Viviennél, de a csapat többi tagja között is akad bőven tehetséges láény ökölvívó. A klub már készül az őszi feladatokra.

- Hát az első megmérettetés szeptemberben lesz, az idősebb Süllős emlékverseny, a lányoknak a világbajnokság, és idén is nagy fába vágtuk a fejszénket, rendezünk junior magyar bajnokságot, ami a sportcsarnokban lesz és négy napig volt tartani  - tette hozzá a vezetőedző.

Az ökölvívóknak tehát véget ért a nyári szünet, újra megtelt a ring, jöhetnek az őszi pofonpartik.

 

Címkék: cím, boksz, bajnoki, ökölvívás, női, sport