Nem mindennapi véradásra hívták a kaposváriakat a napokban. Az élet versenypályáján elnevezésű kezdeményezés kertetén belül somogyi ralisok is segítséget nyújtottak a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének. Az autósport képviselői igazán jól tudják: bármikor megtörténhet a baj, így megnyugtató a tudat, ha nincs vérhiány. Gyarmati Ariel az áprilisi szezonnyitón szenvedett súlyos balesetet Egerben.

- Nekem is személyes tapasztalatom van sajnos erről, a balesetem során rá voltam kénszerülve arra, hogy orvosi segítséget kapjak. tudom, mekkora szükség van arra, így próbálunk meg kicsit visszaadni, segíteni - Gyarmati Ariel raliversenyző.

A siófoki Gyarmati Ariel és Kocsis György, valamint a nagyatádi Merencsics Árpád egyaránt segített ezen a délutánon. A szervezők tájékoztatása szerint 46 önkéntes adott vért – köztük heten első alkalommal. Az érdeklődőknek ezúttal arra is lehetőségük nyílt, hogy közelebbről is megcsodálhassák a Historic Bajnokságban szereplő Suzuki Swift GTI versenyautót.

Címkék: pályája, vér, élet, adás, verseny, sport