Hagyományteremtő szándékkal hívta évadzáróra játékosait, edzőit, alapító tagjait, valamint a szülőket és a hozzátartozókat a Kaposvári Röplabda Akadémia. Az utánpótlás műhely a napokban ünnepelte második születésnapját, és a klub színeiben, az elmúlt évben, 13 csapatban több mint 200 fiatal ütötte a labdát.

- Amikor Demeter Gyurival először beszéltünk arról, hogy létre kelelne hozni egy iylen akadémiát, nem gondoltuk volna, hogy az újavbb öt éves szerződést fogjuk aláírni aza akdémiával. A város újabb öt évre számít az aakdémiára, és bízik abban, hogy minél jobb röplabda lesz Kaposváron - Dér Tamás tanácsnok, a kaposvári sportbizottság elnöke.

A Horváth Éva Röplabda Alapítvány hat kategóriában írt ki pályázatot a Kaposvári Röplabda Akadémián sportoló fiatalok számára, így ezután minden tanévben odaítélik a „Jó tanuló, jó röplabdás” címet leány és fiú szakágban, gyermek, serdülő és ifjúsági korosztályban.

- Ezzel az alapítvánnyal azokat a diákokat, játéksookalt és edzőket szeretnénk segyteni,a kik egész évben áldozatos munkát végeztek. Természetsen az aakdémia másik fontos tevékenységét is szeretnénk díjazni, egy életpáyla modellt kap minden egyes tanulónk, ebbe a tanulás is belatartozik. Ha valaki jó tanuló, legyen jó sportoló is - Demeter György kuratóriumi elnök, Horváth Éva Röplabda Alapítvány

A gyermek korosztályban Kocsis Luca és Borsi Dániel, a serdülők között Pedranzini Leticia és Pavlényi Máté, az ifjúságiaknál pedig Fehér Zsófia és Bögöly Gábor részesült elismerésben.

- Összeszoktunk egy idő után, jó kis társaság jött össze. az edzséek jó hangulatban teltek, az edzőnk kihozott mindent belőlünk,a mit lehetett. Úgy érzem, sokat fejlődtünk, és jó eredméyneket is értünk el. A sport mellett kötelező tanulni is, nem minden a sport, de persze az is fontos - Kocsis Luca Kaposvári Röplabda Akadémia.

A 16 éves Pavlényi Máté elégedett volt az elmúlt év eredményeivel.

- Szerintem elégedettek lehetünk magunkkal csapat szinten és egyénileg is, az iskolában pedig az eddigi legjobb évemet zártam.A csapatunk az egyik legjobb, főleg a serdülő korosztályban. Jó társaság, barátok, havverok vagyunk a hétköznapokban is. Jól ismerjük egymást, már összeszoktunk - Pavlényi Máté Kaposvári Röplabda Akadémia.

Az ünnepségen odaítélték az „Év röplabda utánpótlás edzője” címet két kategóriában. Az Év utánpótlásedzője díjat Simonné Kutas Zita és Kovács Balázs vehette át. A díjazottak emléktárgyban és pénzjutalomban részesülnek. A Röplabda Akadémia újabb emlékezetes évet zárt: 13 csapatban több mint kétszáz helyi fiatal ütötte a labdát, a fiú gyermek korosztály pedig ezüstéremmel zárta az országos bajnokságot.

Címkék: röplabda, átadó, akadémia, díj, sport, kaposvár