Nem véletlenül volt nagy a nyüzsgés a Deseda partján: ismét országos triatlonversenyt rendeztek a tó környékén. A rajthoz 221 egyéni versenyző és a kilenc váltó első tagja sorakozott fel. Az indulókra elsőként 1900 méter úszás várt a Deseda vízében, és hamar kiderült, hogy nem csak egymással, hanem az erős északi széllel is meg kell küzdeniük a nap folyamán. A jó úszók hamar túlestek a vízes megpróbáltatásokon, de az igazi izgalmak csak ezután következtek. A versenyzők kerékpárra pattantak, és összesen 90 kilométert pedáloztak Nágocsig és vissza. Ezután következett a félmaratoni futás, és szűk négy és fél óra elteltével már a legjobbakat várhattuk a célban.

- Titkon úgy jöttem, hogy az első három hely a cél. Tudtam, hogy Bozsó Zoli is indul, és ő híresen nagy briongás. Biztos voltam benne, hogy az úszáson megszerzett előnyömet ledolgozza, és az volt a kérdés, hogy el tudok-e vele menni vagy leszakít. Így, hogy együtt értünk be a bicikliről, tudtam, hogy a futással nem lesz gond, mert kicsit gyorsabb vagyok, mint Zoli - Flander Márton Mogyi SE Baja-Pécs.

A bajai Flander Márton után a kaposvári Bozsó Zoltán futott be a célba másodikként.

- Nagyon fontos állomása volt ez a felkészülésnek a világbajnoki döntőre. Nem is bántam, hogy szél volt, a futópálya sem egyszerű. A 4:30-as összidővel ezen a pályán én abszolút elégedett vagyok - Bozsó Zoltán MG Produkt Kaposvári AC.

A hölgyek között a svéd suzínekben induló dr. Cser Beatrix győzött, aki az utolsó öt kilométeren előzte meg Juhász Ágnest.
- Rosszabbra számítottam, mert mindenki beharangozta, hogy nagyon nehéz a bringa pálya. Az igali emelkedő vagy nagyon nehéz, a többi úgy elment, de azért éreztem - dr. Cser Beatrix, Svédország.

A váltók tagjai ugyancsak jól teljesítettek a versenyen. Forró Zsófia a második leggyorsabb csapat tagjaként ért be a célba.

- Elégedett vagyok a mai nappal, nagyon tetszett a verseny, vártam is, a csapattársaimmal indultunk váltóban. Igazából nekünk ez egy edzés volt, mert a verseny a legjobb edzés. Jól sikerült, és jót edzettünk - Forró Zsófia MG Produkt Kaposvári AC.

A Deseda az egyik legendás hazai helyszíne a triatlonversenyeknek, így a sportolók örültek neki, hogy visszatérhettek ide.

- Az erős bicikliseknek kedvez,  mert előnyre tudnak szert tenni, ha jól megy nekik. A futásban volt egy emelkedő, ezt nem mindenki szereti, nekem is nagyon fájt, amikor fel kellett futni. Amúgy ideális a helyszín a versenyek szervezésére. Nem túl forgalmas az út, jó minőségű - tette hozzá Flander Márton.

A kaposvári viadal remek felkészülési állomás volt a nagyatádi hosszú távú triatlon országos bajnokságra, amelyet pontosan egy hónap múlva rendeznek majd Nagyatádon.

Címkék: desedán, triatlon, extrém, verseny, sport