A strandröplabda szerelmesei már nagyon várták, hogy kezdetét vegye a megyei körverseny. A Marázplast kupáért kiírt első fordulóra 25 páros nevezett, akik amatőr férfi, női és vegyes kategóriában rajtolhattak el. A  Marcali Városi Fürdőben rendezett viadalon kiváló idő és jól előkészített pályák várták az indulókat.

- Ez a strandröplabdának a legideálisabb időjárása, tehát ennél jobb nem is lehetne. Szél épphogy csak lengedez, süt a nap, tökéletes, én azt hiszem, hogy a legjobb fílinget ez adja a strandröplabdához. Nagyon jók a pályák, a homok is jó, úgyhogy itt abszolút előkészített pályákra érkeztünk reggel, úgyhogy mi felszereltük a hálókat és most már a harmadik, negyedik, ötödik mérkőzések mennek a különböző pályákon - Kovács Balázs rendező, Somogy Megyei Röplabda Szövetség.

A jó hangulatú verseny végén a férfiaknál a Gyöngyösi Zoltán - Mánfai Balázs kettős diadalmaskodott, míg a nőknél a Rák Rebeka - Tóth Eszter duó bizonyult a legjobbnak. Mánfai Balázs a vegyes párosoknál is győzni tudott, Miovecz Zsófiával az oldalán. A négy fordulóból álló megyei körverseny következő fordulóját július 13-án, Fonyódon rendezik.

Címkék: strand, sport, bajnokság, somogy, röplabda, kaposvár