A Balatonszabadi csapata feszült, a házigazda toponári alakulat viszont mosolygós hangulatban készült a megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésére. A hatodik helyen álló Balaton-partiak és a vendéglátók is első tavaszi győzelmüket szerették volna bezsebelni.

A két gárda összecsapását Böröczi Zoltán személyében egy tapasztalt, NB I-et is megjárt futballbíró vezette. Valószínűleg a rutinos spori is csak nézett, amikor a toponári Végh Ramón a saját térfeléről indulva kis híján gólt szerzett. Az első félidőben a kapufát is eltalálták a hazaiak, és a vendégek előtt is adódott egy veszélyes helyzet, gól azonban nem született. A második játékrészben aztán megzördült háló, a balatonszabadi Papp László három pontot érő találatot szerzett, így megszületett a vendégek első tavaszi sikere, míg a balszerencsés toponáriak maradtak utolsó előttiek az Északi csoportban.

A bajnoki tabella élén huszonegy forduló után az Öreglak csapata áll, amely a második helyezett Zamárdi otthonában nyert rangadót a hétvégén. A Kaposfüred és az Igal ezúttal pont nélkül maradt: előbbi Balatonszemesen, utóbbi Balatonbogláron kapott ki. A másodosztály Északi csoportjának küzdelmei szombaton folytatódnak tovább, várhatóan hasonló izgalmakkal.

Címkék: labdarúgó-bajnokság, forduló, megye, másodosztály, tabella, mérkőzés, sport