A Kodály iskola tormatermében az első perctől az utolsóig izgalmas volt a küzdelem a helyezésekért. Néhány évvel ezelőtt bemutatkozott, napjainkban pedig már igen népszerű a somogyi fiatalok körében a teremtájfutás. Az elmúlt hétvégén immár a hatodik diákbajnokságot rendezték Kaposváron.

- Egyre többen jelentkeznek, megint részvételi csúcsot döntünk. 130 felett volt az előzetes jelentkezők száma - mondta a Kaposvári Zöldpont Életmódklub elnöke, Fodor Péter.

Volt egy térkép, voltak pályák, és úgy kellett menni.

A szervezők szerint ez a sportág ideális téli elfoglaltság a gyermekeknek.

- Nem ázunk meg, nem tévedünk el, legalábbis nem annyira, hogy nem találunk vissza. Egy ilyen tájékozódási sport még annyi veszélyt sem rejt magában, mint egy parktájfutás. A szülők szívesen hozzák a gyerekeket, és ez mindenkinek egy jó kis szombat délelőtti program. Annyiból szeretjük ezt a terepet, hogy sok az öltöző, és az idősebbeknek az ott is elhelyezünk pontokat, és ez terem és öltöző tájfutási bajnokság tulajdonképpen - tette hozzá a főszervező.

A kaposváriak közül korcsoportjában Kaiser Laura, Szabó Benedek, Kishanti Petra, Milis Péter, Böröcz Dorka, Darabos Dominik, Huszics Noémi és Darabos Dorottya szerzett első helyezést. A bodrogi Jóföldi Pál, Dan Márk és Dan Kristóf, valamint a nagyatádi Horváth Karina ugyancsak első helyezésnek örülhetett. Akik kedvet kaptak ehhez a sporthoz, február 24-én a Dél-Dunántúli Teremtájfutó Bajnokságon is összemérhetik egymással az ügyességüket.

Címkék: öltöző, szervező, tájfutás, terem, sport