A tapsonyiak hamar vezetést szereztek Jutában, aztán végül izgalmas találkozón 3-3 lett a vége. A vendégek tavaly kis túlzással bajnokot csináltak a Jutából azzal, hogy az utolsó fordulóban legyőzték a listavezető Magyaregrest, most pedig a tavalyi bajnoktól csentek el egy pontot.

Az idei szezont is a megyei másodosztályban kezdte a bajnok Juta, mivel utánpótlás nem igen lévén nehéz lett volna vállalni az első osztályt. A megye egyben serdülő csapat is kell, és ahol nincs iskola, a gyerek pedig kevés, olyan településen nehéz ennek a kritériumnak megfelelni. A Juta idén is az élcsapatok között szeretne maradni, mégha a bajnoki cím nem is követelmény.

- Hát nem lesz egyszerű dolgunk, mivel minden csapat erősített, és tőlünk pedig alapemberek távoztak, de bízom benne, hogy a tavalyi év után idén is az élmezőnyben fogunk végezni, úgyhogy megpróbálunk minél jobb helyezést elérni - mondta a Juta játékos-edzője, Tóth Norbert.

A tapsonyiak szeretnének a középmezőny elején végezni. A csoportot erősnek tartják, de véleményük szerint még nem lehet látni a pontos erőviszonyokat.

- Ezek a csapatok jók, erősek, a Böhönye átalakult, a Somogysárd újoncként kíváncsi vagyok, mire képes, a bajnok otthonában mindenképpen szeretnénk jól szerepelni, pontot, pontokat szerezni, a bajnokságról meg még ne beszéljünk, mert inkább teljen el néhány forduló, és akkor talán többet tudunk mondani róla - mondta a Tapsony edzője, Héder István.

A piros-fehérben játszó Juta kihagyott egy-két helyzetet, de a nagyobb lehetőségek a vendégek előtt adódtak. Kapufájukat követően Karancz szerzett vezetést a Tapsonynak, amelyből eredményes volt még Fenusz és Böröcz is. A hazai olalról Tóth Norbert, Barbarics és Balogh is betalált, így lett 3-3 a vége. Az erős szélben és később esőben megvívott mérkőzésen egyébként nehezen alakult ki folyamatos játék, a csapatok próbálták a földön tartani a labdát, de a tikkasztó nyár után a kemény pályán ez nem igazán sikerült. A tabellát hibátlan mérleggel a Tarany vezeti a Somogyszob előtt.

Címkék: gólözön, Tapsony, másodosztály, Juta, megyefoci, sport