A kaposújlaki Repülőtér nem először adott otthont a Magyar Ejtőernyős Nemzeti Bajnokságnak.A szervezők azt mondják: a célbaugrásos ejtőernyőzés komoly kihívás a versenyzőknek.

- Az élbolyban lévők egy-két centiméterért küzdenek. Maga a mérés 16 cenméterig mérnek maximum. Egy kettő centiméteres kört kell eltalálni 1000 méteres magasságból. A célt iskolakörrel kell megközelíteni, a szél felmérésével kell megállapítani hova helyezkedjen el az ugró - mondta a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatott edzője, Asztalos István.

Az ernyősöknek minimum 100 ugráson túl kellett már esniük, hogy elindulhassanak a nemzeti bajnokságon.

- Az ötvenes években megrendezték az első bajnokságot. Az akkori technikai körüményeknek megfelelően jóval nagyobb területre kelllett beugrani, ami a több száz méterről lecsökkent másfél centiméterre - mondta a Magyar Ejtőernyős Szövetség főtitkára, Tóth János.

A négy fős csapatok teljesítményét tíz ugrásból értékelték és külön számolták az egyéni eredményeket.Világviszonylatban a célbaugró ejtőernyős ugrásban Magyarország büszke lehet elért eredményeire.

- A klasszikus ejtőernyőzésben, ami a legrégibb, benne vagyunk a világ élvonalában az első hat-hét között - tette hozzá Tóth János.

Szabolcs öt éve foglalkozik ejtőernyős ugrással. Több mint 1400 ugráson van túl.

- Kajakoztam előtte, ifjúsági világbajnokságon voltam második, Európa-bajnokságon első. Itt az ejtőernyőzésben van egy Világkupa első csapatban és egy junior első az is világkupán - mondta a Szolnoki Honvéd Sportegyesület versenyzője, Gál Szabolcs.

A háromnapos versenyen kedvező volt az időjárás is a levegő uraihoz.

Címkék: landolás, ejtőernyő, Kaposújlak, ugrás, verseny, sport