A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia egy új sportközpontot szeretne kialakítani a Jutai úti Textiles-pálya helyén, a város pedig egy jelenleg használaton kívüli kollégiumot bocsát az egyesület rendelkezésére - jelentette be Szita Károly polgármester és Horváth Miklós klubelnök.

Az olimpiai bajnok Bene Ferencről elnevezett kaposvári futball akadémián már készül az új centerpálya, ezen kívül egy újabb edzőpályával és egy 60X30 méteres, műfüves tesztpályával is gazdagodik a Cseri úti sportközpont a nyáron. A kaposvári egyike az ország hat futballakadémiájának, és a jövőben is szeretné megőrizni a helyét az élvonalban. A somogyiak tavaly 200 millió forintot kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, emellett 120 millió forintot nyertek a TAO-pályázaton, és az idén is bízhatnak a nagy összegű támogatásban. A klubvezetők így már a jövőt tervezik, és további bővítésben gondolkodnak.

- Egy jelenleg iparterületként funkcionáló pályát szeretnénk megvásárolni a TAO-források segítségével, és ott egy ugyanolyan sportközpontot kialakítani, ami már a város másik részén, a Cseri úton megvalósult, illetve napjainkban felújítás alatt áll. Ez egy nagyon fontos elem, mert a játék alapfeltétele a jó minőségű pálya, ezen szeretnénk dolgozni. A másik, amire szeretnénk fordítani pénzt és fejlesztést, az az orvosi háttér - mondta a Kaposvári Rákóczi FC klubelnöke, Horváth Miklós.

A harmadik nagy álom egy korszerű kollégium kialakítása. A város ehhez rendelkezésre bocsátja majd a Virág utcai, jelenleg használaton kívüli kollégiumot - jelentette be Szita Károly a Rákóczi Stadionban. Kaposvár polgármestere a felnőtt NB I-es csapatról is beszélt.

- Kaposváron mindig szerethető csapatok voltak. A mostani is egy szerethető csapat, és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az utánpótlás-nevelésünk olyan, hogy a magyar NB I-nek 23 játékost adtunk, a Bene Ferenc Akadémia diákjait. Ezt úgy tudtuk elérni, hogy a megfelelő időben megfelelő infrastruktúrát építettünk. Ma már általános iskolában, szakközépiskolában, szakiskolában, gimnáziumban is labdarúgó osztályok működnek Kaposváron; annak érdekében, hogy egyéni tanrenddel és edzésrenddel a csapat rendelkezésére tudjanak állni - mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A futball ma már a város egyik védjegye - tette hozzá Szita Károly. A Rákóczi a nyáron immár a kilencedik idényét kezdheti meg az élvonalban, de még kérdés, hogy ki lesz a csapat vezetőedzője a távozó Sisa Tibor helyett.

Nézze meg a távozó vezetőedzővel készült interjúnkat:

 

 

Címkék: futballtervek, Illés János, Kaposvári Rákóczi FC, utánpótlás, Szita Károly, sport