Szita János mentőautó vezetőként évek óta rendszeres résztvevője és szervezője a maratoni és egyéb futóversenyeknek.

- A futást most összekötném -a jó cél érdekében- a hátrányos helyzetű gyerekek, családok, betegek, szociálisan rászorulók támogatásával, adománygyűjtésével - mondja a Kapospontnak a BSI nemrégiben megválasztott kaposvári futónagykövete.  

Jótékonysági futóversenyeik szervezéséhez rengeteg energiára és természetesen anyagi ráfordításra is szüksége van.

Szita jános

A következő futó adománygyűjtést, - a március 15-én rajtoló balatoni szupermaratont -, a Kaposvári siketnéma intézetben tanuló kisgyermekek játszótéri eszközének megépítéséhez szervezi. Négy nap alatt, 195 kilométeres távon futná körbe Magyarország legnagyobb tavát.  

- Ha egy kicsit jobbá, komfortosabbá tehetjük a hátrányos helyzetű, segítségre szoruló gyermekek életét, ezt meg kell lépnem. A jelnyelvvel, és főként gesztussal egymást megértő gyermekek biztos nagyon örülnek majd a felújított játszótérnek. Hisz az is egy közösségi színtere az intézménynek - mondja a futónagykövet.

Szita János


A játszótér felújítási anyagköltsége 120 ezer forint. A munkát önkéntesek végzik el majd.

Az iskola szlogenje is ez: „Együtt eredményesen”. Szita János szerint összefogással sokat tehetnek a rászorultakért, hogy azok teljesebb életet élhessenek, hétköznapjaik boldogabban teljenek.

Az adományokat 10.000 Ft-ként gyűjtik össze.  

A támogatást a karitatív munkában a Teljes Értékű Életért alapítvány számlájára utalva 11614009-01452300-14000000 tehetik meg a segítők. A közlemény rovatba be kell írni: „Óvodai játszótér támogatása”.  

A jótékonysági akció azonban itt nem áll meg. Szita János a jövőben szeretne tehetséges, fogyatékos gyermekeket is kijuttatni az olimpiára. Egy kicsit közelebb vinni őt őket az egészséges emberekhez. Visszaadni önbecsülésüket.

Szita

Start - március 15. Siófok

Az 5. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnye március 15-én rajtol Siófokon, hogy négy nap múltával az indulók elmondhassák magukról: körbefutották a Balatont. A Budapest Sportiroda szezonnyitó távjai teljesíthetők egyéniben, párban vagy csapatban, és csatlakozni lehet négy, kettő vagy akár csak egy napra is a mezőnyhöz. Összesen 195,4 kilométer várja a futókat.

A FélBalaton Szupermaratonon két nap alatt 95,8 kilométer teljesíthető Badacsonytól Siófokig.

Bármely naphoz lehet csatlakozni a Maraton+ keretében, és lesz újra klasszikus maratoni táv, azaz MaratonFüred a harmadik napon, március 17-én.

Az 5. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnyének haladási üteme, a városokon való áthaladás részletes információjával itt található:

Bővebb információ: www.futanet.hu

Címkék: Szupermaraton, futónagykövet, János, Szita, Somogy, sport