Remek mezőny gyűlt össze Taszáron, a Kaposmenti-Zselici Sportszervezői Körzet hagyományos évindító versenyén. A somogyi amatőr asztalitenisz körverseny idei első fordulójára harmincan neveztek: tíz klubból érkeztek versenyzők és egyesületen kívüliek is ütőt ragadtak. Ezúttal is szerepeltek mozgáskorlátozottak, illetve kerekes székes versenyzők.

- Tizenötödik alkalommal rendezzük meg a Kacsógép Kupát. Az időjárás miatt két héttel később, de nem búslakodunk, mert három megyéből jöttek. Szívesen látunk mindenkit, jöttek Tolna megyéből és Fejér megyéből, Dégről is - mondta a főrendező, Bóna Károly.

- Tíz évvel ezelőtt még az országos elnökség tagja voltam, már akkor is elismerően nyilatkoztak erről, már akkor is egyedülálló volt ez az országban. Én remélem, sokáig folytatódik ez, a következő áprilisban lesz az MCM Kupa, aztán a KAC Kupa, végig megy a versenysorozat a megyén, népszerűsítjük az asztaliteniszt - mondta a Somogy Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke, Domján Tamás.

Ez a sportág a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt népszerű, és a tapasztalatok szerint hasznos szabadidős elfoglaltság.

- Mind fizikailag, mind technikailag sok mindent nyújt, öröm játszani, én legalábbis nagyon szeretem. A páros ment le eddig, kikaptunk az első meccs után. Az egyéni is elkezdődött, az elsőt megnyertem, a másodikat meglátjuk majd, mi lesz - mondta a jutai Móricz Béla.

A résztvevők közül végül csak a szekszárdi Sebestyén András védte meg tavalyi bajnoki címét. A férfi egyéniben 22-en neveztek, és dombóvári házi döntőt rendeztek, melyet Vér Lajos nyert meg. A férfi párosban a tavalyi ezüstérmes siófoki Bartha – Balogh páros diadalmaskodott. A női páros bajnoki címe is Tolna megyébe került, akárcsak a vegyes párosoké. A somogyi körverseny április 14-én, Kaposváron folytatódik.  

Címkék: Kacsógép Kupa, mozgáskorlátozottak, Taszár, évnyitó, asztalitenisz, sport