Ha Prukner Zsombor lövése nem a kapufán csattan, hanem a hálóban köt ki, akkor már a nyolcadik gólját ünnepelhette volna a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es csapata a Nagybajom elleni megyei derbin. Az NB II-es pontvadászatban szereplő zöld-fehérek edzője azért a 7-1-es végeredménnyel sem volt elégedetlen.

"A játék az első félidőben úgy ment, ahogy elterveztük, jól is mozogtak, sok helyzetet dolgoztunk ki, gólokat rúgtunk. A második játékrészben több olyan játékos is szerepet kapott, akik eddig sérültek voltak, most kezdenek felépülni,  s kíváncsi  voltam az állapotukra" - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U19 edzője, Pusztai László.

A Rákóczis fiatalok mindent megtesznek azért, hogy újra az NB I-be jussanak. 12 bajnoki forduló alatt 11 győzelem mellett mindössze egyszer játszottak döntetlent, 87-2-es gólarányuk pedig önmagáért beszél. "Mindenképp az a cél, hogy felkerüljünk, úgy gondolom, hogy a bajnokság megnyerése az nem okoz talán olyan nagy gondot, tehát, ha így csinálunk tovább és így dolgozunk, akkor ez az állomány ezt meg tudja oldani. Az osztályozó mérkőzések azok már nehezebbek lesznek" - tette hozzá az edző.

A nagybajomi U19-es csapat előtt más a célkitűzés. Récsei János tanítványai a középmezőnyben szeretnének megragadni az NB II-es bajnokságban.  

A hét kapott gól ellenére a nagybajomiak a mérkőzés végéig derekasan küzdöttek, sőt Makai révén be is találtak a Rákóczi kapujába, ami rajtuk kívül eddig csak a Szekszárdnak sikerült. A kaposváriak góljain három játékos, a triplázó Horváth Árpád és a két-két alkalommal eredményes Böjte, illetve Kirchner osztoztak.

Címkék: nagybajom, bravúr, nb2, magyar, Rákóczi, sport