Mókus trükkjei kifogyhatatlanok. Nem csoda, hogy ő most Európa második legjobb stuntriding motorosa. Az ausztriai Retiz-ben rendezett kontinensviadalon húsz ország 50 versenyzője között nyert ezüstérmet.

- A kvalifikáció az első napon megtörtént, ami két fordulóból állt, ez azt jelenti, hogy az 50 versenyzőből a második nap már csak 12 versenyző ment tovább a következő két fordulóra, ami a második nap 2X4 percet jelentett - mondja Herczeg Balázs "Mókus".

Roppant izgalmas volt a verseny, Mókus az első nap végén a harmadik helyen állt, másnap sikerült ezen javítania. Egy lengyel motoros előzte meg, mindössze 3 ponttal. Az EB-n egyébként 6000 néző tapsolt Mókuséknak. A kaposvári sportoló továbbra is pörög.

- Most egy lengyel versenyre készülök, aminek az a lényege, hogy amerikaiak is itt lesznek, nem kell nekünk elmenni Amerikába, hogy összemérjük tudásunkat velük, amerikai élversenyzők 99%-a itt lesz, nagyon szoros versenyre lehet számítani - tette hozzá "Mókus".

Mókus bajnoki címmel szeretne hazatérni. Nemsokára a somogyi közönség is láthatja a motoros fenegyerek elképesztő mutatványait. Július 23-án, Rádpusztán bemutatózik a többszörös magyar bajnok, világkupa győztes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes és most már Európa-bajnoki második stunt rider.

Nézze meg korábban készült videóinkat Mókusról!

Címkék: ezüst érmes eu bajnok, stunt rider, Mókus, verseny, Kaposvár, sport