Harmadik alkalommal szervezte meg a nagyberki általános iskola és a Ring SC Kaposvár a Szalacska kupát, és Kómár András polgármester ezúttal is színvonalas rendezvényt nyithatott meg, 22 egyesület és közel 100 sportoló szállt ringbe. A csehországi Usti nad labem sportolói nemzetközivé minősítették a tornát, melyen a serdülő, a junior és az ifjúsági korosztály egyaránt szerepelt. A magyaroknak a kupa jó felkészülés volt az áprilisi utánpótlás olimpiára.

- Igen, mindenképpen ez az utolsó állomás, a betegség sokat kivett belőlünk, de ha ez elmúlik, élesítünk, javítunk a fizikai mutatókon, felgyorsulunk, és már mehetünk is az olimpiára - mondta Vajmi Csaba főszervező.

A Ring SC Kaposvár ezúttal is elhódította a legeredményesebb csapat címet, miután 6 arany, 2 ezüst, illetve 2 bronzérmet gyűjtött be versenyzői révén. Horváth Flórián is magabiztosan nyert, és már készül az év egyik fő versenyére.

- Igen, ez jó felmérő volt, hogy azon a versenyen majd tudjuk, mire számítsunk, az biztos, hogy ott erősebb mezőny lesz, és össze kell magunkat szednünk hogy ott maximálisan tudjunk teljesíteni - mesélte Horváth Flórián.

A versenyen megmutatta magát a kaposvári Nehézatlétikai SE és a Ring SC Juta is, utóbbi begyűjtött egy aranyérmet is, a lellei ökölvívóknak pedig elsősorban rutinszerzésre volt jó a viadal. Évek óta számolni kell a paksiakkal is, akiknek szintén van utánpótláskorú magyar bajnokuk.

- Mi már harmadszor veszünk ezen részt, és mondhatom, dicsérni kell a szervezőket, mert rangos a verseny, bár tavaly erősebb volt a mezőny, több válogatott versenyző jött el és több nemzet is volt - mondta Kajtár László a Paks vezetőedzője.

A 3. Szalacska Kupán a Ring SC Kaposvár a legjobb csapat és legeredményesebb edző címek mellett még ötöt gyűjtött be, Nagy Patrik, Váradi Kornél, Tóth Richárd, Sipos Richárd és Horváth Flórián vehetett át különdíjat.

Címkék: Szalacska, ring, box, kupa, verseny, sport