Nehéz volt a tavaszi kezdés, hiszen a papírforma nem a somogyiak sikerét ígérte. Végül nem is született meglepetés a Cseri úti sportcentrumban. A 19 évesek már a 7. percben kétgólos hátrányban voltak, de a második félidőben Horváth Árpád találatával szépítettek. Ezután nagy erőket mozgósítottak azért, hogy egyenlítsenek. A végén mégsem tudták elkerülni a vereséget: a hajrában az MTK többször is bevette a kapujukat, és végül 5-1-es győzelmet aratott.

- Nem az MTK-t kell megverni, de ha a mai meccset végignézzük: kaptunk hat perc alatt két gólt, aztán felálltunk, majd a saját hibánkból kaptuk a harmadik gólt, ami eldöntötte a mérkőzés sorsát. Ha ezeket a hibákat kiküszöböljük, az erősebb csapatok ellen is lehet esélyünk - mondta el Richter Sándor edző.

- Először játszottunk füvön, és 17. bajnokin is mindössze csak negyedszer… Jól kezdtük a mérkőzést, álomszerűen, utána kiengedtek a gyerekek, felhoztuk a Kaposvárt, amely mezőnyben kulturáltan játszott, és megérdemelten szépítettek. Utána kijött a nagyobb tudás, de azért lesz néhány szavam a játékosokhoz, ne higgyék azt, hogy 2-0-s vezetés után minden magától megoldódik… - mesélte Tamási Zsolt az MTK edzője.

A kaposvári csapat, a 17 évesekkel karöltve, a bennmaradást célozza meg a tavaszi szezonban. A fiúk ezért dolgoztak a téli hónapokban.

- Nem mondható, hogy zökkenőmentes volt. Sok volt a beteg, a sérült, utazni kellett egy téli kupára is. A keret is szűk, de a munkát azért elvégeztük - tette hozzá Richter Sándor.

A kaposvári 17 évesek sem jártak több sikerrel a nyitó fordulóban: az MTK 2-1-es vezetés után 4-2-re verte meg őket. Hampuk és Prukner szerezte a somogyi gólt, a védelem viszont nem volt a helyzet magaslatán. A 19 esztendősök mindössze öt pontot gyűjtöttek eddig, így az utolsó helyen tanyáznak a tabellán, a 17 évesek pedig 11 ponttal a 13. helyről várják a folytatást. A 15 és 13 éves korosztály a remek ősz után a tavaszt is nagyszerűen kezdte. A fiatalok a hétvégén, Tatabányán léptek pályára, és az idősebbek 5-0-ra, a „kicsik” pedig 8-0-ra nyertek.

Címkék: Richter, U17, Sándor, Rákóczi, Kaposvár, sport