A Somogy Megyei Röplabda Szövetség már 52. alkalommal rendezte meg megyénk egyik legnagyobb múlttal rendelkező sporteseményét, a Kovács Rezső Kupát. A hölgyek és a férfiak között is címvédő Kaposfüred SE ezúttal sem hiányozhatott a jó hangulatú viadalról, ahol idén nemcsak somogyi csapatok álltak rajthoz.

- Kihasználják a lehetőséget, sőt az idei év az első, amikor a női mezőnyben Gyenesdiásról is érkezett csapat és a férfiaknál a zalaegerszegiek egy fiatal csapattal érkeztek, nagyon szívesen látjuk őket - mondta Sántosiné Oláh Edit a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

Ez a torna az amatőröknek is jó erőfelmérő, de a fiataloknak is remek felkészülési lehetőséget nyújt. A Kaposvári Sportiskolások az országos gyermek bajnokság előtt tesztelhették magukat.

- Kaposfüreddel játszottunk, a megyebajnokságban kikaptunk tőlük 3-0-ra, de most 2-1-re, ez már haladás, jó volt a nyitás, mezőny is, csak kicsit pontatlan volt - mondta Duduka Ingrid.

A férfiak is kiélezett, izgalmas csatákat vívtak, itt épp a házigazda Somogyjád és a Donner SK mérkőzött meg egymással.

- Természetesen győzelem lenne a cél, de sajnos sok sérültünk van, sok beteg, azért egy nagyon jó helyet szeretnénk csak elérni és ezért küzdünk, ezért hajtunk - mondta Kocsis Ádám.

A Donnernek végül be kellett érnie a hatodik helyezéssel. A végső győzelmet a házigazda Somogyjád csapata érdemelte ki, a második a Kaposfüred, a harmadik a Kaposvári Egyetem lett. A hölgyeknél a Kaposfürednek sikerült megvédenie címét, másodikként a Nagybajom, harmadikként pedig a Marázplast végzett.

Címkék: Kovács Rezső Kupa, amatőr, Somogyjád, röplabda, sport