lábtenisz

Az utolsó közös tréning, mielőtt Isztambul felé veszi az irányt a magyar női és junior lábtenisz válogatott. Legjobbjaink Kaposváron készültek fel az év legfontosabb versenye, a világbajnokság előtt.

- Azon dolgozunk, hogy minél eredményesebbek legyenek, de azt gondoljuk, hogy az alapja az, hogy jó csapat legyenek, ez fogja az eredményüket is előrébb vinni, vannak azért szakmailag is elvárások, Lepsényi Boglárka vb címvédő, tavaly megnyerte az EB-t is, nagyon szeretnénk, ha másodszor is világbajnok lehetne - mondta Pál Tamás szövetségi kapitány.

Lepsényi Bogi persze számít rá, hogy most mindenki őt szeretné legyőzni.

- Mindenképp izgalommal vagyunk a verseny felé, remélem, nem szoktam gondolkodni, hogy meglesz-e, nem lesz meg, odaállok, megpróbálom megtenni, amit tudok, és meglátjuk, mi sül ki belőle, ha gondolkodom, nem jó, nem lehet játszani teher alatt - mondta Lepsényi Boglárka.

A tavalyi nagyváradi Európa-bajnokságon parádézott a magyar válogatott: egy bronz, három ezüst és két aranyérmet szereztek, amiből egyiket a junior fiúk zsebelték be a hármas versenyszámban. Most is érmekért utaznak Isztambulba.

- Hasonlók az elvárások, mint tavaly, jó lenne megismételni az EB-címet, a mezőny hasonló, a csapatunk kicserélődött, sokan kiöregedtek, nehezebb lesz, de meg kell így is oldani a feladatot és meg kell nyerni - mondta Királyvölgyi Krisztián.

A válogatottban idén két kaposvári fiatal is szerepet kap, a Munkácsy gimnázium 16 éves sportolója, Kőrösi Evelin és a 14 éves Harsányi Ádám is felhúzhatja a címeres mezt.

- Párosban játszhatok, sajnos egy hete megsérültem, térdemmel van gond, de remélem, hogy sikeres tudok a térdem miatt lenni, párosban játszhatok, Tomi ezt a szerepet adta nekem és remélem, hogy nem fog bennem csalódni - mondta Harsányi Ádám.

A junior és női világbajnokság tehát hétvégén zajlik Isztambulban, a felnőtt válogatott világbajnokságát szintén a török nagyvárosban rendezik majd november végén.

Címkék: Pál Tamás, Isztanbul, lábtenisz, sport