Az NB III-ban végre elindul a Somogy megyei bajnok, ami azt jelenti, van igény a harmadik vonalra is.

A megyei harmadosztály létszáma jelentősen csökkent, néhány éve négy csoport, ma már csak kettő alkotja. A második vonalban az északi és a déli csoport évek óta jó erőt képvisel, a stabilnak számító Magyaregressel idén is számolni kell a mezőny első felében.

- Hát mindenképpen azt gondolom, hogy erősödtünk, sok edzőmeccset játszottunk erős csapatokkal, tavaly sem a mutatott játékkal volt a baj, hanem a szerencsével, ez most biztosan megfordul, az edzőmeccseken jó eredményeket értünk el. + Én azt gondolom, hogy ez a csapat a dobogón, vagy legalább az első ötben bent kellene hogy legyen - mondta Horváth Gábor a Magyaregres edzője.

A megyei első osztályban 2009-ben bajnok lett a Kaposmérő, tavaly azonban jelentősen megfiatalodott, átalakult, ám így is odaértek a hetedik helyre, négy ponttal lemaradva a dobogóról. Ezúttal jó neveket igazoltak, Pap Máté, Jovánczai és Buchenauer igazán erősítés, de a fiatalok továbbra is dominálnak.

- Hát én nagyon remélem, már tavaly is úgy volt, hogy csak csereként szállok be, szeretem kívülről nézni a meccset, mert engem is a játék heve elvisz. + Hát a csapatból nem távozott senki, jöttek a környező településekről hasznos futballisták, de a cél továbbra sem változott, stabil megyei egyes csapatot szeretnénk Kaposmérőben - mondta Meksz Gyula a Kaposmérő edzője.

A dobogóra esélyes Mérő mellett a tavalyi ezüstérmes Nagybajom favoritnak tűnik a megye egyben, bár tizenhat gól Lellére távozott, NB III-ba, Ágoston Szilveszter ugyanis régi csapatához került vissza, igaz, már nem NB II-be, hanem a harmadik vonalba.

- Hát igen, Nagybajomban nem vállalták tavaly az NB III-at, és a megyei egyben kiemelkedtünk, azt hittem, több jó csapat lesz itt, a Lelle jutott fel, én éppen ide igazoltam, osztályt váltottam, ez jó lesz nekem. Hát igen, tavaly más lett a megye egy, mint amire számítottunk, végül aztán a Mérő, a Marcali és a Csurgó nem képviselt komoly játékerőt, ilyen a foci - mondta Ágoston Szilveszter a Balatonlelle edzője.

A mezőnyt elnézve egy biztos: a legjobb korú futballisták, a 23-29 évesek kisebbségben vannak a csapatokban, hosszú távon tehát probléma lehet abból, hogy egyre kevesebben rúgják a bőrt.

Címkék: Meksz Gyula, NB II, NB III, Kaposmérő, Nagybajom, sport