asztalitenisz utánpótlás

Sok fiatal tehetség üti a labdát, több csoportban ötvennél is több gyerek jár edzeni az Arany úti terembe. Közülük ketten már a válogatottba is meghívót kaptak.

Évről évre egyre nagyobb az utánpótlás bázis a Kaposvári AC-ben. A színvonalra sem lehet panasz, a fiatalok a versenyeken is rendre bizonyítanak, a legtöbb gyerek neve már olvasható az országos ranglistákon.

- Nagyon jó helyzetben vagyunk, nagyon sokat is dolgoztunk érte - fogalmazott Kátainé Váradi Gyöngyi, edző. - Két újonc válogatott kislány is van, Hőgye Sára és Végh Ottília. Ilyen ritkán van, hogy 9 évesen valakit meghívnak a keretbe. Volt is összetartás, remélem, a későbbiekben is hívják őket.

A hajtás és a tavalyi magyar bajnoki bronzérem sem lehetett utolsó szempont a döntésnél. A fiataloknak nagy segítség, hogy a felnőtt játékosoktól is tanulhatnak. Akad, aki még csak szeptember óta pingpongozik, de már sok mindent megtanult. A gyerekek minden nap öttől hétig edzenek. Az újoncokra és a serdülőkre február elején már komoly verseny vár Budapesten, aztán tavasszal az országos bajnokságokon is asztalhoz állnak a tehetségek.

Címkék: asztalitenisz, sport