A kaposvári férfi röplabdacsapat az osztrákok egyik sztárcsapatát, a Hotvolleys Wient látják vendégül pénteken a városi sportcsarnokban. A két együttes rövid időn belül már negyedszer találkozik egymással.

A bécsi és a kaposvári együttes az elmúlt év utolsó heteiben háromszor is összecsapott, és az eddigi eredmények alapján 2-1-re az osztrákok vezetnek. A decemberi CEV-kupa párharc izgalmasan alakult: a Bécs hazai pályán 3-1-re nyert, Kaposváron viszont a Diamant győzött 3-2-re. Pénteken 18 órától a városi sportcsarnokban, a Közép-európai Ligában csap össze egymással a két csapat. A kaposváriak azt mondják: nem sokat segít, hogy már többször játszottak a Hotvolleys ellen.

- Abszolút nem könnyíti meg, mert ők bármikor tudnak változtatni a keretükön. A srácokban érzek annyi erőt, hogy meg tudjuk őket, verni, de ehhez nyitásfogadásban legalább ötven százalékot kell javulnunk - fogalmazott Zarka Péter vezetőedző.

A kaposváriak ezekben a hetekben sorra játsszák a mérkőzéseiket, hol gyengébb, hol pedig komoly játékerőt képviselő csapatok ellen.

- Nagyon nehezen lehet beosztani az erőt. Nem csak az ellenfél más, hanem a labda is. Azért dolgozunk, hogy ehhez alkalmazkodjunk, és megoldjuk a feladatot - véli Hoboth Ákos.

A pénteki nemzetközi meccs után a Diamant vasárnap 16 órától Veszprémben játszik majd magyar bajnoki mérkőzést. Mindkét találkozót élőben közvetítjük a www.kapos.hu internetes portálon.

Címkék: Diamant, röplabda, sport