Kovács Rezső kupa

A somogyjádi sportcsarnokban lebonyolított viadalon összesen tíz csapat lépett pályára.

A megye egyik legnagyobb múltú sporteseményét immár 51. alkalommal rendezte meg a Somogy Megyei Röplabda Szövetség. Az idei Kovács Rezső Kupán 6 férfi és 4 női csapat vett részt, az együttesek az elmúlt évhez hasonlóan a somogyjádi sportcsarnokban léptek pályára.

- Nagyon kellemes környezetben, két pályán zajlik a torna. Szívesen jövünk ide. Azt hiszem, egy megyei szövetségnek a megye egész területét használni kell - mondta Sántosiné Oláh Edit a Somogy Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

Ahogy már megszokhattuk: régi rutinos játékosok és feltörekvő fiatalok is összemérhették egymással a tudásukat ezen a viadalon. A korosztály vegyes. A Táncsics gimnázium lányaitól az öreglányokig és az öregfiúkig mindenki megtalálható volt.

A női mezőnyben jó mérkőzéseket láthattak az érdeklődők.

- Két mérkőzést játszottunk eddig. Az elsőt megnyertük, a nagy rivális Kaposfüredtől kikaptunk, de nem baj, ők a jobbak, mindig jó meccseket vívunk velük - fogalmazott Vígh Mariann (Marázplast RE Kaposvár).

Az egykori élvonalbeli játékosokból álló Kaposfüred a Kovács Rezső Kupán is bizonyított.

- Továbbra is folytatjuk a megyebajnoki szereplést. Eddig minden meccsüket megnyertük, minden Kovács Rezső Kupára eljövünk, két meccset játszottunk, nyertünk, örülünk, hogy ilyen színvonalas a kupa - tette hozzá Gelle Petra (Kaposfüred). - Elsősorban azért jó, mert tudunk röplabdázni, sok régi ismerőssel találkozunk, nem szakad meg a kapcsolat, ezért is szeretjük.

A hölgyek között végül biztosan szerezte meg az első helyet a Kaposfüred a Marázplast és a Táncsics előtt. A férfiak mezőnyében szintén a kaposfürediek nyertek, a Búzavirágot és a bonyhádiakat megelőzve.

Címkék: Kovács Rezső kupa, röplabda, sport