KKK-ZTE

A somogyiak szeretnék megállítani a szezonkezdet óta veretlen éllovast. A zalaiak persze abban bíznak, hogy nem szakad meg az egyedülálló sorozat. Az esélyekről a ZTE vezetőedzője, Völgyi Péter beszélt.

- Elképzelhető, hogy most szakad meg a szép sorozat?

- Minden elképzelhető, különösen azért, mert a Kaposvár egy erős csapat, főleg hazai pályán, sőt az első fordulóban még itthon is nagyon megizzadtunk a győzelemért. Nekem szimpatikus a játékuk, ilyen összetételű csapattal ezt a kosárlabdát kell játszani. Nagyon fontos lesz, hogy a lepattanóharcot ki nyeri meg, valamint látva az Albacomp elleni felvételt, egyértelmű számunkra, hogy a gyorsindítást kell megakadályoznunk. Ez és a kizárás lehet a sikerünk kulcsa.

- Mit tippel, hol végez a Kaposvár, illetve a ZTE a bajnokságban?

- Mindig is nyolcba vártam azokat a fiatal edzőket, akik megkapják saját városukban a bizalmat. Sajnos most hazai pályán kikap a Zalaegerszegtől, de utána remélem, hogy kiharcolja a nyolcba kerülést... Nekünk nagyon jó esélyünk van, hogy az alapszakaszt megnyerjük, ha nem kapunk ki hazai pályán, 4 mérkőzés előnyünk van a 2. helyezettel szemben, de a play-offban minden megtörténhet.

- Miben látja ennek a nagyszerű győzelmi sorozatnak a titkát?

- A közvetlen rivális csapatok szerintem későn álltak össze, jelenlegi játékoskeretük is későn alakult ki, mi pedig csak egy poszton változtattunk a tavalyi évhez képest, két külföldinket cseréltük le egyre, de ez minőségi csere volt. Az összeszokottságot maximálisan sikerült kihasználnunk eddig, valamint a szerencsével sem álltunk hadilábon.

A mérkőzésről megkérdeztük a Kaposvári KK játékosait, Soós Gábort és Kiss Kornélt is, mennyi esélyt látnak a győzelemre.

 

(Kapos.hu, kaposkosar.hu)

 

Címkék: Kaposvári KK, kosárlabda, KKK, sport