Rákóczi edzés

Több légióst is tesztel a Kaposvári Rákóczi ezekben a napokban. Prukner László és stábja egyelőre a fizikai felkészítésre helyezi a hangsúlyt, ám többször előkerül minden héten a labda is. A sérültek közül nem mindenki gyógyul a megfelelő ütemben, így nem csoda, hogy próbajátékosok is részt vesznek a csapat munkájában.

Téli hideg, igazi zimankó várja a szabadtéri foglalkozásokon a Kaposvári Rákóczi labdarúgóit, akik zokszó nélkül, sőt jókedvvel végzik a gyakorlatokat. A felkészülés -merthogy az alapozás szó nem helyes, ezt egy hajdani kaposvári tréner kifejtette egykoron, hiszen alapozni egyszer kell egy sportolót életében - szóval a téli edzésmunka javában folyik. Ami nagyobb baj, hogy sok sérültre nem számíthat még a mester. Kovácsevics például még csak most kezd újra edzésbe állni.

- Van egy-két próbajátékos, de nem ez a lényeg, hanem, hogy a sérültjeink nem javulnak - mondta Prukner László vezetőedző. - Hegedűs csak hébe-hóba, Bank csak hébe-hóba, Farkas is még az elején jár. Ők műtött futballisták, nem lesz gyors a visszatérésük, az egyetlen új ember Godslove, akit leigazoltunk, most tesztelgetjük, nézegetjük, hogy mit bír.

Az új szerzemény, a Kaposvölgyéből érkező nigériai Godslove a másodosztályban meghatározó játékosnak és gólerős támadónak számított immáron másfél esztendeje.

- Amit a szerencse hoz, azt kell megbecsülni, most itt vagyok, a Rákóczi jó csapat, szeretek itt lenni, ez jó nekem - fogalmazott tömören Egejuru Godslove.

A nigériai már a zöld-fehérek játékosa, rajta kívül brazil, olasz és szlovén futballista is gyakorol a kerettel. Sorsukról két héten belül dönt a vezetőség. A kaposváriak az elmúlt években rendre el tudtak utazni edzőtáborba, és ennek úgy tűnik, idén is meglesz a fedezete, valószínűleg Horvátországba utaznak majd, addig is a műfüves pálya, az egyetemi tornacsarnok és a konditerem nyújt edzéslehetőséget, ezt Bali Péter erőnléti edző mezei futásokkal fűszerezi.

Címkék: Rákóczi, labdarúgás, sport