Varga Péter tanítványai előbb a Dunaferr, majd a Kecskemét együttesét is 3-0-ra győzték le a kaposvári Kodály iskola tornacsarnokában.  

Az országos serdülő bajnokság első, dunaújvárosi tornáján felemás teljesítményt nyújtottak a kaposváriak, a fiatalok a hazai fordulóban nem szerettek volna hibázni.

- Itthon hazai pályán mindenképp szeretném, ha mindkét meccset meg tudnánk nyerni - mondta Varga Péter, az 1.MCM-Diamant Kaposvár edzője. - Az első tornán a Dunaújvárost 3-0-ra vertük, a Kecskeméttől ugyanígy kaptunk ki, de nagyon szoros szettekben.

A hazai tornát a Dunaferrel kezdte az 1. MCM-Diamant Kaposvár csapata. A fiúk jól ismerték az ellenfelet.

A dunaújvárosiak trénere, aki egyébként mindig szívesen jön Kaposvárra szintén úgy látta: együttese most nem lehet méltó ellenfele a somogyiaknak.

- Amíg én három évig Kaposváron dolgoztam, addig Dunaújvárosban a kollégáim nem tették meg, amit kellett volna és újra kellett építenem az egészet, ez gyakorlatilag gyermek csapatra épülő, 3 serdülő, 3 gyermek kezdő lesz, szerintem majd 2 év múlva alakul ez ki úgy, ahogy kell - magyarázta Kelemen István, a Dunaferr SE edzője.

A kaposváriak végül a papírformának megfelelően 3-0-ra hozták a Dunaferr elleni meccset, majd kellemes meglepetésre ugyanilyen arányban győzték le a nagy rivális Kecskemétet is. A következő körben már a döntőbe kerülés lesz a tét.

Címkék: Röplabda, sport