Koch Robi

Hétfő délután eldőlt, hogy február 17-19. között Kecskeméten rendezik a férfi és női röplabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Szerdán, a Messzi István Sportcsarnok különtermében sajtótájékoztatót tartottak a szervezők. Ezúttal is elhangzott, hogy a rendezésre négyen pályáztak: Nyíregyháza és Veszprém visszalépett, a mindent eldöntő liciten Kecskemét pedig kedvezőbb ajánlatot tett Kaposvárnál. A rendezvény pénteki zárónapján a Sport Televízió mindkét finálét élőben közvetíti.
– Itt az ideje, hogy a magyar röplabdasport kimásszon a gödörből, minden lehetőséget meg kell ragadnunk, hogy népszerűsítsük a sportágat. Ebben is számítunk Kecskemétre: a kupadöntő nemcsak egy sportesemény, hanem egy showműsorral kiegészülő szórakoztató rendezvény is lesz különféle fellépőkkel, koncerttel. Ahogy én észrevettem, a kecskemétiekben nagyobb volt az affinitás, komoly erőt demonstráltak a licittárgyaláson, hogy ők nyerjenek. Úgy érzem, ők komolyabban vették a pályázati kiírást, ennek alapján ők lettek a végső befutók - mondta Dikácz Ernő, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára:
Hogy mekkora összeget kellett fizetniük a kecskemétieknek a rendezési jogért, azt ezúttal sem árulták el az érintettek. Azt viszont már tudják a sportegyesületnél, hogy nem csak meccseket kell rendezniük, ennél sokkal komolyabb egy Magyar Kupa négyes döntő. A mérkőzéseket kettesével lehet majd megtekinteni 700 forintos áron. A Sport Televízió a női és a férfi döntőt élőben közvetíti.


A Gong Rádió Magyar Kupa négyes döntő tervezett programja

Február 17. szerda
17.00: Vasas Duna Autó Óbuda–TEVA-Gödöllői RC (női elődöntő)
20.00: Kalo-Méh-Kecskeméti RC–Dunaferr SE (férfi elődöntő)
Február 18. csütörtök
17.00: Diamant-Kaposvár–Szolnoki RK-SI (férfi elődöntő)
20.00: BSE-FCSM–Euroaszfalt-NRK-Nyíregyháza (női elődöntő)
Február 19. péntek
11.00: férfi bronzmeccs
14.00: női bronzmeccs
17.00: női döntő
20.00: férfidöntő

Címkék: sport