A somogyiak az első fordulóban a Veszprémi Egyetem gárdáját látták vendégül, és egyórás találkozó végén örülhettek a 3-0-ás sikernek. Kondorék ezzel alaposan visszavágtak a bakonyiaknak az alapszakaszban elszenvedett két vereségért.

A kaposvári lányok az év végén sem álltak le, és hamar kiderült, hogy Mészáros Péter vezetőedző nem véletlenül tartotta fontosnak, hogy a csapat formában maradjon. A középszakaszban ugyanis már nem babra megy a játék, a négy együttes hatfordulós csatájának győztese feljut az Extraligába.

A BITT – a szépszámú közönség előtt - ennek megfelelően már az első percekben nagyszerűen összpontosított, és nem engedte kibontakozni ellenfelét. A hazaiak egy 5-0-ás rohammal indítottak, majd néhány veszprémi villanás után végképp a kezükbe vették a játszma irányítását. Kondor Gabriella pontjával már 19-15-re vezetett az együttes, Rák Rebeka sokadik szép megmozdulása pedig szettlabdához juttatta a társaságot. Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek.

A térfélcsere után a veszprémi játékosok egymást múlták alul, nagyon sok hibával röplabdáztak, a kaposváriak pedig szorgalmasan tették a dolgukat a pályán. A hajrában előbb Czmerk Zsuzsanna, majd a csereként beállt Horváth Petra is nyitott egy ászt, és a 25-14-es végeredményre sem kellett sokat várni.

Eleinte a harmadik játszmában sem történt fordulat, a BITT pontról pontra jutott közelebb a találkozó megnyeréséhez. 16-13 után aztán összekapta magát a Veszprém, és 20-20-nál befogta ellenfelét. Az izgalmas végjáték helyett azonban kaposvári pontok következtek: Horváth Petra blokkjával már 24-22 állt a táblán, Rák Rebeka pedig befejezte a küzdelmet. Kondorék a vártnál is magabiztosabban verték meg egyik nagy riválisukat, így megadták az alaphangot a cseppet sem könnyű folytatáshoz. Január 17-én délután az Eger elleni hazai derbi következik a sorban.

A MÉRKŐZÉS LEGJOBBJA címet a kaposvári Rák Rebeka érdemelte ki, aki hasznos, ponterős játékával nagy részt vállalt a sikerből. Ezen a napon a BITT mindegyik játékosa átlagon felül teljesített, még a csereként többször, több posztra beállt fiatal Horváth Petra is nagyot lendített a csapat teljesítményén.

Mészáros Péter vezetőedző: Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mindenképpen nyerni szerettünk volna. A lányok átérezték, mennyire fontos ez a találkozó: jól tudták, hogy ez már nem babazsúr… Kézben tartottuk a meccset, és a harmadik játszma izgalmai ellenére is biztosan nyertünk.

Oláh János: Sajnos a felkészülésünk messze volt a tökéletestől, így nem lehettek vérmes reményeink ezen a délutánon. A harmadik játszmában több volt, mint ami végül lett belőle.

 

BITT Kaposvár – Veszprém 3:0 (21, 14, 22)

Kaposvár, 100 néző. V.: Pőcze, Donkó.

Kaposvár: Pálfy 3, Rák 16, Harmath 2, Czmerk 13, Kondor G. 11, Kondor T. 6. Csere. Csitári (libero), Horváth P. 3. Vezetőedző: Mészáros Péter.

Veszprém: Bodnár, Környei 10, Jezerniczki 3, Szelle 8, Földesi 7, Kovács 8. Csere: Vida (libero), Tobak 2, Pintér 3.  Vezetőedző: Oláh János.

A mérkőzés alakulása. I. játszma: 5:0, 8:6, 8:9, 13:13, 16:14, 19:15, 21:19, 24:20. II. játszma: 5:2, 8:5, 13:5, 18:12, 24:14. III. játszma: 8:5, 16:13, 20:20, 24:22.

Címkék: sport