Albacomp - KKK

A nagyszerűen küzdő somogyiak szoros csata végén, 85:83 arányban bizonyultak jobbnak a hazai környezetben esélyesebb fehérváriaknál.

Nem túl jó előjelekkel készült a kaposvári együttes a székesfehérvári fellépésre, amely egyben az első bajnoki találkozó is volt az újesztendőben. A somogyi alakulat ugyanis eddigi élvonalbeli tagsága során mindössze egyetlen alkalommal, még 2003-ban nyert bajnoki összecsapást az Albacomp otthonában. Más kérdés, hogy egy esztendővel később a Magyar Kupát épp itt nyerte a Kaposvári KK. Abból a csapatból már csak Hendlein aktív a kék-fehéreknél. Filipovics Gordan pedig edzőként tevékenykedik a klubnál. A hazai oldalra is jut egy képviselő az aranyérmet szerző gárdából, mégpedig Simon Balázs személyében. A kedvezőbb eddigi mérleg mellett az erősebb játékoskeret, valamint a tabellán elfoglalt helyezések (5., illetve 10.) közötti különbség is a fehérváriak mellett szólt. Erre próbáltak meg rácáfolni a vendégek. Az egyik legnagyobb csatát Hanga Ádám és Vojvoda Dávid párharca ígérte a kettes poszton. A két fiatal válogatott játékosra Mészáros Lajos szövetségi kapitány is a helyszínen volt kíváncsi.

Egy perces gyászszünettel kezdődött az összecsapás a közelmúltban tragikus körülmények között elhunyt Horváth Zoltán emlékére. Az első akciót ugyan Radovics kosárral fejezte be, ám Vojvoda bravúros alakításai után már a kaposváriak vezettek. A gyors indításokat előtérbe helyező somogyiak négy ponttal léptek meg. Ekkor már Szekulovics edző is érezte, időt kell kérnie. Használtak tanácsai, mert Simon és Lee révén fordított a hazai együttes. A folytatásban Lee villogott az Albában, de Vojvoda is aktivizálta magát a somogyiaknál. Prejean fegyelmezetlensége miatt nem tarthatta meg nagyobb előnyét a KKK, az Albát pedig Simon kosarai hozták újra fel. A nagyszünetet követően remekül szűrte az ellenfél akcióit a KKK, ráadásul a hét pontot elérő Hendlein révén egyre jobban eltávolodott riválisától a somogyi csapat. Hendlein óriási formában kosárlabdázott, de néhány hiba és Simon válaszai újra nyílttá tették a meccset. A negyedik negyed elején 71–71-nél egyenlített az Alba, a kaposváriak pedig - miután négyen is a kipontozódás határára sodródtak - már nem védekezhettek a korábban látott hatékonysággal. Toya triplájával már a hazaiak tartottak előrébb, de a végjátékban ezúttal jobban összpontosított a KKK, amely így óriási bravúrt hajtott végre és győzött.

Albacomp–Kaposvári KK 83–85 (21–20, 26–30, 18–19, 18–16)
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcentrum, 1200 néző. Vezette: Ádám J., Király L., Török R.
Albacomp: Simon (17/3), Hanga (4), Radovics (9), Lee (24), Banks (6). Csere: Madár (-), Toya (14/3), Bódi (7), Keller (2). Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. Edző: Matus Gábor.
Kaposvári KK: Prejean (15/3), Vojvoda (15/9), Welton (14), Hendlein (24/3), Dávid (10). Csere: Orosz (4), Soós (3/3), Kiss K. (-), Kováts (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 6–10, 7. perc: 14–18, 12. perc: 25–25, 17. perc: 33–35, 24. perc: 51–61, 29. perc: 65–66, 33. perc: 71–71, 37. perc: 81–77.

(kaposkosar.hu)

Címkék: sport