Nem mindennapi sorozatba kezd kedden a Diamant férfi röplabdacsapata. A kaposváriak másfél hónap alatt csaknem 15 mérkőzést játszanak majd, és szeretnének jól kijönni ebből az időszakból. Kedden 18 órakor a bosnyák Kakanj elleni Challenge Kupa-találkozóval indul a 2010-es esztendő – a győzelem reményében.

Diamant

A kaposvári férfi röplabdacsapat 2009-ben is hozta a kötelezőt: bajnokságot és kupát nyert. A fiúk az ősszel nehezen lendültek játékba, aztán egy szép sorozatot produkáltak, több bravúros sikerrel megspékelve. A nemzetközi kupaszereplés még nem ért véget: a Diamant ugyan a Bécs elleni párharc végén elbúcsúzott a CEV-kupától, de a harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában még javíthat. A 16 közé jutásért a bosnyák Kakanj lesz az ellenfél.

- Azt tudjuk nagyjából, hogy négy légiósuk van, egy argentin és három montenegrói. Az előző körben a Vojvodinát búcsúztatták, ez nem tudom, jó előjel-e, de mi mindent megteszünk majd…- mondja Kaszap Tamás.

A fiúk az év végén – kikapcsolódásként – egy másik sportág segítségével hangolódtak a nagy feladatokra.

A teke annyiban áll közel a röplabdához, hogy mind a kettőt gömb alakú labdával játsszák, csak a keménysége más. Remélem, izomláz és sérülés nélkül meg tudjuk úszni - közölte Zarka Péter vezetőedző.

A Diamant együttese nem sokat pihenhetett az év végén, hiszen kedden már jön az első tétmeccs – aztán pedig sorban a többi.

- Nagy kihívás ez nekem és a játékosoknak is - teszi hozzá Zarka Péter. - Három napra álltunk le, igyekeztünk formában maradni. Ötödikén egy olyan sorozat kezdődik, ami még nem volt: ennyi mecset talán még soha nem játszottunk másfél hónap alatt, mint amennyi most ránk vár. Bő a keretünk, súlyozzuk majd a mérkőzéseket, sokan sok lehetőséghez fognak jutni.

A bosnyákok elleni találkozó – egy görög és egy ukrán bíró közreműködésével - kedden 18 órakor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetítjük a www.kapos.hu internetes portálon.

Címkék: Diamant, röplabda, sport