asztalitenisz

Egész nap ünnepelt és emlékezett kedden a somogyi asztalitenisz sport a hagyományos év végi Balogh József emlékversenyen. Több mint 30 utánpótlás korú játékos ütötte délelőtt a kaucsuk labdát és nyolc szülő is asztalhoz állt. Benépesült az Arany úti pingpong csarnok.

Az egykori kiváló edzőről, Balogh Józsefről már hosszú évek óta emlékeznek meg ezzel a versennyel a somogyi asztaliteniszezők.

A névadó rengeteg gyereket tanított meg pingpongozni, még a Kaposvári AC edzője, Okos Balázs is a tanítványa volt. Balogh József szólásait a mai napig emlegetik.

- Nagyon sok érdekes szólása volt, ki is írtuk itt a bejáratnál: "kezdődik a bál, amikor kezdődik az edzés". A végén például azt mondta, hogy "ausz krausz, vége az edzésnek."

A "Húzd, mint anyád a rétest" kijelentése segítette megtanulni az ütés mozdulatát. A mostani fiatalok is sokat hallottak a neves trénerről, akinek az emlékére most 33 utánpótlás-korú gyerek jött össze. A kaposváriak mellett Balatonszárszóról és Lengyeltótiból is érkeztek asztaliteniszezők. A gyerekek mellett a szülők is összemérték tudásukat, délután pedig az amatőrök és az NB-s játékosok voltak a főszereplők.

Címkék: asztalitenisz, sport