Minden jó, ha jó a vége: remekeltek a Kaposvári Sportiskola úszói az évzáró versenyen. A hétvégi maribori nemzetközi viadalon egymás után dőltek meg az egyéni rekordok, Pataki Fanni, Dudás Dániel és József Erik pedig a dobogóra is felállhatott.

Nagyszerűen szerepeltek a Kaposvári Sportiskola fiatal úszói a Mariborban rendezett cikluszáró úszóversenyen. A rangos viadalon 8 nemzet 25 egyesületének 250 sportolója vett részt. A somogyiak közül a korosztályos válogatott Pataki Fanni 50 gyorson első, 100 gyorson  második, 50 pillangón pedig harmadik lett az ifjúságiak között, az abszolút versenyben pedig a világbajnok Verrasztó Evelin mögött 50 gyorson másodikként ért célba.

Dudás Dániel a serdülő mezőnyben öt bronzérmet szerzett: 200 vegyesen, 200 gyorson, 400 gyorson, 100 háton és 200 háton egyaránt harmadikként zárt. József Erik meglepetésre 100 mellen és 200 mellen is a harmadik helyet érdemelte ki. Sajgó Larion Ledniczky Patrik, Tóth Benedek és Balogh Soma szintén remek egyéni csúcsokat úszott.

A fiatalok vezetőedzője, ifjabb Kovács László elmondta: ez volt az élversenyzői csoport utolsó idei versenye, és ahogy az elért eredményekből is látszik, jól sikerült a formaidőzítés. A versenyzők egymás után érték el az új egyéni rekordokat, így jól zárult az egyébként is sikeres esztendő.

Címkék: KASI, úszás, sport