Röplabda ünnep

Gáspár Istvánt ünnepelték az egykori tanítványok és a jelenlegi barátok a napokban Kaposváron. A pedagógus-röplabdaedző a közemúltban ünnepelte 70. születésnapját, és a jó hangulatú ünnepségen sikerült felidézni az elmúlt évtizedek legemlékeztessebb pillanatait.

Az örökifjú röplabdázók Gáspár Istvánt köszöntötték 70. születésnapja alkalmából. Gazsi bácsi sokuk nevelőedzője, tanára is volt egyben, így érthető, hogy ezer szállal kötődnek hozzá.
- A röplabdának Kaposváron múltja van. Amikor kezdtük, egy csapat volt, és rövid időn belül mi, fiatalok kerültünk oda, és azt a csapatot Gáspár István vezette - fogalmazott Witz István. - Onnan kezdve felszálló ágba került a sportág, és később sikerült az NB I-be jutni.
Witz István egyesülete, a Donner Sportkör egyébként hosszú évek óta szervez szabadtéri tornákat, és ezekre a versenyekre szívesen jönnek a régi röplabdázók. Ezúttal viszont nem a játék, hanem a múltidézés volt a középpontban.
- Családias, baráti társaság volt. Mindent úgy tettünk, hogy barátok voltunk a pályán, a pályán kívül is. Mint egy család - emlékezik vissza Mátyók Tibor.
A jelen klasszisa, Kántor Sándor az első példaképét, Stefik Csabát is a kaposvári együttesből választotta ki. A Diamant csapatkapitánya mindig megfogadta az idősebbek tanácsait. A 70 éves Gáspár István és a 60 esztendős Burcsa Tibor egyaránt edzette, a jelenlegi szakmai igazgató, Gelencsér László pedig a feladója volt…
- Tényleg az van, hogy a fiataloknak el kell magyarázni, hogy fontos a jelen és a múlt is. Az ünnepléseket, a közös programokat tovább kell vinni - magyarázta Kántor Sándor. - Mi meg tudtuk tanulni, reméljük nekik is sikerül, ha máshogy nem megy, beléjük verjük…
Ezen az estén kiderült, Kaposváron valóban komoly értéket képvisel a röplabda. Az emlékezetes múltat és a sikeres jelent, reméljük, olyan jövő követi majd, amelyre szintén érdemes lesz majd visszaemlékezni...

Címkék: röplabda, sport